Ucuz Et Alabilmek İçin Eksi 5 Derecede Kuyruğa Girdiler

TAKİP ET

Erzurum'da vatandaşlar ucuz et alabilmek için dondurucu soğuk ve yoğun kar yağışının altında Et ve Süt Kurumu (ESK) mağazası önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Erzurum'un Yakutiye İlçesi Gez Mahallesi'nde bulunan Et ve Süt Kurumu mağazasının önünde eksi 5 derece soğukta kuyruğa giren vatandaşlar, “Milletvekilleri ne yapıyor? Aldıkları para zıkkım olsun onlara. Altı milletvekili çıkaran bu Erzurum'un hele haline bak?” şeklinde tepki gösterdi. 

Sözcü'den Orhan Bozkurt'un haberine göre, kuyrukta et sırası bekleyen vatandaşlar, “Bu kış vaktinde memlekette acımızdan öleceğiz. 8 bin lira maaş veriyorlar. Halimiz ortada. Hayvancılık, tarım bölgesi olan yerde etsizlik yaşıyoruz. Sabah 5'ten beri burada kar altında et kuyruğundayız. Vatandaşın hali işte bu. Türkiye'yi bu hale getirdiler. Bakın 500 metre kuyruk var” ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin "et deposu" olarak nitelendirlen Erzurum'da yaşayan vatandaşların yüzde 45'inin geçimini tarım ve hayvancılıktan sağladığı gibi kentin yüzde 63'ü meralardan oluşuyor. 

Erzurum Ucuz Et Kar Altında ucuz et kuyruğu Erzurumda ucuz et kuyruğu eksi 5 derecede ucuz et kuyruğu