UEFA, Bakü'de Gökkuşağı Bayrağına El Konulmasıyla İlgili İnceleme Başlattı

TAKİP ET

UEFA, Bakü'de oynanan bir karşılaşmada tribündeki bir taraftarın elinde bulunan gökkuşağı bayrağına el konulmasıyla ilgili inceleme başlattı.

UEFA'nın yaptığı açıklamaya göre, Danimarka ile Çekya arasında Bakü'de oynanan EURO 2020 çeyrek final maçı öncesinde, Danimarkalı bir taraftarın elinde tuttuğu gökkuşağı rengindeki bir bayrağa el konulmasıyla ilgili soruşturma başlatıldı.

UEFA, yaptığı açıklamada, Bakü'de veya başka herhangi bir stadyumda görevlilere gökkuşağı bayraklarına el koyma talimatı verilmediğini belirtti.

"Şu anda ne olduğunu araştırıyoruz. UEFA delegesi, UEFA güvenlik görevlileri ve yerel yetkililerle bu durumu netleştirmek için iletişime geçeceğiz" diyen UEFA, "Aldığımız ilk bilgiler, söz konusu taraftarın aşırı derecede sarhoş olduğu ve bazı yerel taraftarların ona karşı saldırganlaştığı yönünde" eklemesi yaptı.

Daha önce Allianz Arena'nın gökkuşağı renklerinde aydınlatılması talebinin UEFA tarafından reddedilmesi ve bu olay kafalarda soru işareti yaratsa da UEFA, konuyla ilgili "Gökkuşağı renkleri UEFA'nın temel değerlerini somutlaştıran, daha adil, eşitlikçi ve herkese hoşgörülü bir toplum gibi inandığımız her şeyi teşvik eden bir semboldür. UEFA, bayrağın taraftara iade edilmesini sağlamıştır" dedi.

uefa inceleme soruşturma gökkuşağı renkler lgbti lgbt görevli güvelik el konulan bayrak açıklama bakü euro 2020 danimarka çekya azerbaycan