UEFA: Gökkuşağının Renklerini Giymekten Gurur Duyuyoruz

TAKİP ET

Münih Stadyumu'nun gökkuşağı renkleriyle aydınlatılmasına izin vermeyen UEFA, karar sonrası gelen tepkilere yönelik açıklama yaptı.

Münih Belediye Başkanı Dieter Reiter, Almanya-Macaristan karşılaşması sırasında Allianz Arena'nın gökkuşağı renkleri ile aydınlatılması için başvurmuş, ancak başvuru UEFA tarafından reddedilmişti.

UEFA başvuruyu reddetme gerekçesini, ''UEFA, tüzüğü ile siyasi ve dini açıdan tarafsız bir organizasyondur” ifadeleriyle açıklamış ancak bu açıklama vatandaşların karara tepki göstermesini engellemeye yetmemişti.

Gelen yoğun tepkiler üzerine yeni bir açıklama yapan UEFA, "UEFA, gökkuşağının renklerini giymekten gurur duyuyor. Bu sembol, temel değerlerimizi somutlaştıran, inandığımız her şeyi  teşvik eden bir sembol: daha adil ve eşitlikçi, inanç veya cinsiyet ayırmadan herkese hoşgörülü bir toplum...

Bazıları, UEFA'nın Münih şehrinin Münih stadyumunu EURO 2020 maçı için gökkuşağı renklerinde aydınlatma talebini geri çevirme kararını 'politik' olarak yorumladı. Ancak aksine, talebin kendisi siyasiydi ve Macar futbol takımının bu akşam Almanya ile oynayacağı maç için stadyumdaki varlığıyla ilişkiliydi.  UEFA için gökkuşağı siyasi bir sembol değil, daha çeşitli ve kapsayıcı bir topluma olan sıkı bağlılığımızın bir işaretidir" ifadelerini kullandı. 

uefa gökkuşağı münih stadyumu lgbt renk