UEFA İcra Komitesi Üyesi Boniek: Üçüncü Dünya Savaşı için Hazırlanın

TAKİP ET

Polonya Futbol Federasyonu Başkanı ve UEFA İcra Komitesi Üyesi Zbigniew Boniek, Avrupa Süper Ligi'ni kurduklarını ilan eden dünya devlerine karşı futbolda bir savaş ilan edileceğini duyurdu.

İspanya'dan Atletico Madrid, Barcelona ve Real Madrid, İtalya'dan Milan, Inter ve Juventus, İngiltere'den Arsenal, Manchester United, Liverpool, ve Chelsea kulüplerinden yapılan ortak açıklamada Avrupa Süper Ligi'nin kurulduğu duyuruldu. Birçok farklı tepki alan bu karara ilişkin UEFA yöneticisi ve Polonya Futbol Federasyonu Başkanı Zbigniew Boniek, zehir zemberek bir yorum yaptı.

Polonya futbolunun efsaneleri arasındaki Boniek, Avrupa Süper Ligi’nin, sporun neyle ilgili olduğunu bilmeyen kişiler tarafından oluşturulmuş bir format olduğunu söyledi. Boniek şöyle konuştu:

“Futbol herkes içindir. Çocuklar, geceleri millî takımlarında oynamayı ve Şampiyonlar Ligi’ni kazanmayı hayal eder. Avrupa Süper Ligi, sporda rekabet etmenin ne demek olduğunu bilmeyenlerin projesidir.”

"ÜÇÜNCÜ DÜNYA SAVAŞI İÇİN HAZIRLANIN"

Yeni turnuva ile futbolda büyük sıkıntılar yaşanacağını söyleyen Boniek, “Atom bombası çoktan patladı” dedi. Üçüncü Dünya Savaşı benzetmesi yapan Polonyalı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Karar sonrası şok oldum ve kesinlikle karşıyım. Benim için futbol fikri ve güzelliği her zaman önemliydi ancak bunlar farklı zamanlardı. Süper Lig planında sporun kendisi arka plana atılıyor. Ödemeler önceden garanti ediliyor. UEFA’nın pozisyonu net ve dün yapılan açıklamada ifade edildi. Kabul edelim, Üçüncü Dünya Savaşı için hazırlanın. Bu kez futbolda... Birileri bu savaştan çok fazla yaralanacak. Atom bombası çoktan patladı ve her türlü karara hazır olun. Futbolcuların güveni ciddî zarara uğradı ve iyi bir iklimi yeniden inşa etmek zor olacak.”

"AVRUPA BİRLİĞİ DE DEVREYE GİRECEKTİR"

“Bu kulüpler yalnız kalabilir. Yerel liglerde, kupalarda oynama imkânları olmayabilir. UEFA ve FIFA organizasyonunu kabul eden kulüplerden transfer yapmaları engellenebilir ve Süper Lig’de oynayan futbolcular, millî takıma gidemeyebilir. Resmî bir karar alınmadı ama bu konular hukukî olarak değerlendirilecek. Politikacılar konuşacak, hatta Avrupa Birliği de devreye girecektir.”

AFOROZ

Dünyanın en büyük kulüplerinin yarışacağı bir Süper Lig oluşturma fikri, geçtiğimiz gece gün yüzüne çıktı. Yeni turnuvaya Avrupa’nın en güçlü liglerinden en az 12 takım katılacak. İngiltere’den Manchester United, Manchester City, Arsenal, Chelsea, Tottenham ve Liverpool, İspanya’dan Real Madrid, Atletico Madrid ve Barcelona ve İtalya’dan ise Milan, Inter ve Juventus katılacaklarını duyurdu. Bu takımlar ve oyuncuları, FIFA ile UEFA’nın bütün organizasyonlarından men edilecek.

Avrupa Süper Ligi Zbigniew Boniek Polonya Polonya Furbol Federasyonu UEFA FIFA atletico madrid real madrid barcelona milan inter Inter juventus arsenal manchester united machester city liverpool chelsea tott