UEFA İşgalci Rusya'nın Baskılarına Boyun Eğdi: Ukrayna'nın Forması Değiştirilecek

TAKİP ET

UEFA, işgalci Rusya'nın baskılarına boyun eğerek Ukrayna formasında değişiklik yapılması gerektiğine karar verdi.

UEFA, Rusya'nın siyasi bir ifade olduğu gerekçesiyle şikayet ettiği EURO 2020 Ukrayna formasının yakasının iç kısmında yer alan "Glory to Our Heroes (Şan Olsun Kahramanlarımıza)" ifadesinin formanın tasarımından çıkarılmasına karar verildiğini açıkladı. Formada bundan başka bir de "Glory to Ukraine! (Ukrayna'ya Zafer)" sloganı yer alıyordu.

UEFA'nın kararında, "Bu iki sloganın bu şekilde bir araya gelmesi, taşıdıkları askeri ve tarihi anlam nedeniyle doğal olarak siyasi görülecektir. Bu sebepten iç yüzde kalan bu sloganın bulunduğu formalar UEFA'nın düzenlediği maçlarda giyilemezler" ifadelerine yer verildi.

Ne Olmuştu?

Ukrayna, EURO 2020 için tasarladığı formada kendi toprağı olan Kırım'ı ülkesinin sınırları içerisinde gösterdiği için Rusya'dan tepkiler gelmiş, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova "Rusya'ya ait Kırım'ı Ukrayna toprağıymış gibi göstererek bir illüzyon yaratıyorlar" demişti.

Sonrasında ise Rusya'nın futbol otoritesi söz konusu formayı "siyasi objeler" taşıdığı gerekçesiyle  UEFA'ya şikayet etmişti.

UEFA İşgalci Rusya'nın Baskılarına Boyun Eğdi Ukrayna'nın Forması Değiştirilecek