Üfürükçü Kadın Üç Köyde 136 Kişiye Virüs Bulaştırdı

TAKİP ET

Karadeniz'de 'salgından korunmak için' yatalak bir hastaya dua okumaya gelen üfürükçü kadının, üç köyde 136 kişiye Çin Virüsü bulaştırdığı öğrenildi.

Karadeniz'de kimseyle temeası bulunmayan 80 yaşında kör ve yatalak bir vatandaşın hastaneye Çin Virüsü nedeniyle kaldırılmasıyla ilginç bir olay ortaya çıktı.

Evden hiç dışarı çıkmayan ve yanına kimse gitmeyen adamın pozitif çıkması sağlık çalışanlarını şaşırttı. Yaşlı adamın durumu kötüye gidince köye üfürükçü şifacı yaşlı kadın çağırıldığı öğrenildi.

Olayın açığa çıkmasıyla üfürükçü kadının yaklaşık 120 kişiyle teması tespit edildi. Bu kişilerden test sonuçları pozitif çıkanların temaslılarıyla birlikte ise toplamda 136 pozitif vaka çıktı.

Okuyup üfledikleri arasında çocuklar, kadınlar ve yaşlılar da olan kadının 3 farklı köyde pozitif vakalarla temaslı olduğu yaklaşık 280 kişi ise karantinaya alındı. 

üfürükçü kadın karadeniz koronavirüs okuyup üfledi 136 kişiye virüs bulaştı çin virüsü izolasyon vaka artış salgın covid-19 üfürükçü kadın virüs saçtı