Uganda'da İslamcı Terör Örgütü Okula Saldırdı: 25 Öğrenci Hayatını Kaybetti

TAKİP ET

Uganda'nın batı sınırındaki bir okula İslamcı terör örgütü ADF tarafından gerçekleştirilen terör saldırısında en az 25 öğrenci hayatını kaybetti.

Uganda'nın batı sınırındaki bir okula İslamcı terör örgütü ADF tarafından gerçekleştirilen terör saldırısında en az 25 öğrenci hayatını kaybetti.

Uganda'daki The Daily Monitor gazetesinin haberine göre, Kongo Demokratik Cumhuriyeti sınırındaki Mpondwe bölgesindeki bir okula "Allied Democratic Forces" (Müttefik Demokratik Güçler) adlı İslamcı terör örgütü tarafından saldırı düzenlendi. Ateşe verilen yatakhane ve gıda deposu kül oldu.

Polis, yangından sonra en az 25 kişinin cansız bedenine ulaşırken durumu ağır olan 8 kişi de hastaneye kaldırıldı. Hayatını kaybedenlerin çoğunun öğrenci olduğu tahmin ediliyor.

Uganda ordusu sınırda teröristlerin peşine düşerken çok sayıda kişinin de kaçırılmış olduğu aktarıldı.

Uganda ve Kongo Demokratik Cumhuriyetinde 1990’ların sonlarından itibaren faaliyet göstermeye başlayan ADF’nin saldırılarında 2014’ten bu yana binlerce sivil öldü, yüz binlerce kişi yerinden oldu.

ADF, Uganda hükümeti tarafından terör örgütü olarak kabul edilen ve Uganda ile Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde İslamcı motivasyonla terör faaliyetleri yürüten bir örgüttür. Başlangıçta batı Uganda'da bulunan ADF, zamanla komşu Demokratik Kongo Cumhuriyetine doğru genişledi.

ADF, 2019'da terör örgütü IŞİD'e bağlılık sözü vermişti.

Uganda okula saldırı 25 ölü ADF IŞİD Kongo Demokratik Cumhuriyeti