Uğur Dündar TV 100'den Ayrıldı: Ayrılığın Arkasında 'SADAT' Reklamı Olduğu İddiası

TAKİP ET

Gazeteci Uğur Dündar, yaklaşık 3 aydır sunduğu 'Haftanın Panoraması' programıyla TV 100 kanalına veda ettiğini duyurdu. Dündar'ın ayrılık kararının ardında SADAT reklamı krizi mi yatıyor?

Gazetecilik mesleğinin duayen isimlerinden Uğur Dündar, son olarak TV 100 ekranlarında ‘Haftanın Panoraması’ adlı programı sunuyordu. Dündar, programda gündeme dair önemli konuları ve konuklarıyla ele alıyor, izleyicilerine farklı bir bakış açısı sunuyordu.

Ancak Dündar, bugün Twitter hesabından yaptığı bir açıklamayla TV 100 ile yollarını ayırdığını duyurdu. Dündar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Değerli kardeşim Mine Özbek ile, yaklaşık 3 aydır, “Haftanın Panoraması” programını ekrana getirdiğimiz TV 100 kanalından ayrılma kararı aldık. TV 100 yönetimine bugüne kadar sağlamış oldukları editoryal bağımsızlık nedeniyle teşekkür eder, başarılar dileriz.”

Ayrılığın Ardında 'SADAT' Reklamı Mı Var?

Dündar’ın ayrılık kararı, programında yaşadığı bir krizin ardından geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuk olduğu programda, Kılıçdaroğlu’nun SADAT’ı eleştirdiği sırada ekranda SADAT reklamının çıkması büyük tepki toplamıştı. SADAT’ın paramiliter bir kuruluş olduğunu ve seçim güvenliğini tehdit ettiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, reklamın kendisine saygısızlık olduğunu belirtmişti.

Yaşanan bu olayın ardından Uğur Dündar da sosyal medya hesabından bir açıklama yapmış ve SADAT reklamının bir aydır programında kullanıldığını ancak sadece 8 saniye süreyle yayınlandığını söylemişti. Dündar, reklamın televizyon yönetiminin müdahalesiyle kaldırıldığını da eklemişti.

uğur dündar SADAT tv100 tv 100 sözcü tv