Uğur Dündar Viral Olan Videosunu Anlattı: ABD'de Gözaltına Alınmış

TAKİP ET

Ünlü gazeteci Uğur Dündar, Halil Bezmen'in ABD'deki evinin önünde bir çalışanla kavga ettiği anların viral olan videosunun arka planını anlattı.

Gazeteci Uğur Dündar, yıllar önce yolsuzluk suçlamalarıyla yargılanan işadamı Halil Bezmen'in Amerika Birleşik Devletleri'ndeki evine gitmiş, bir çalışanla kavga ettiği anların görüntüleri yıllar sonra sosyal medyada viral olmuştu.

Dündar, Halk TV'de Seda Selek'in sunumuyla yayımlanan Perdenin Önü Arkası programında o videonun arka planını anlattı.

ABD'ye giderek işçilerin hakkını aramak için Halil Bezmen'in kapısınıçaldığını belirten Dündar, "Açmış olsa kapının dışından birkaç soru soracaktım ayrılacaktım. Evde çalışan bir kişiyi üzerime saldılar. Biz de kendimizi koruduk" dedi.

"Bundan Dolayı Gözaltına Alındım"

"Kendisini koruduğu" kişinin düştüğüne burnunun kırıldığını belirten Dündar, "Ben bundan dolayı gözaltına alındım. Kefalet ile beni serbest bıraktılar. Erol Aksoy Amerika'da Atlantik Plak'ın sahibi Ahmet Ertegün'e götürdü beni. 'Onun çevresi geniştir, sana ne yapman gerektiğini söyler' dedi" diye konuştu.

Ertegün'ün kendisine "Derhal ilk uçağa atla kaç" dediğini belirten Dündar, "'Neden kaçayım? Sabıkalı değilim, gaspçı değilim, hırsızlık yapmak için gitmedim' dedim. 'Amerikan cezaevleri çok kötüdür oğlum, burada durma kaç' dedi. O dava uzlaşmayla sona erdi. Tutuklanmadım" ifadelerini kullandı.

 

uğur dündar viral oldu sayın bezmenler açar mısınız efendim kapıyı gazeteci arka planını anlattı halk tv abd gözaltına alınmış halil bezmen video haber