Uğur Poyraz, Sedef Kabaş'ın Savunmasında: Türkiye Cinnet Halindedir

TAKİP ET

Avukat Uğur Poyraz, gazeteci Sedef Kabaş'ın savunmasında "Türkiye cinnet halindedir, adalet cinnet halindedir" ifadelerini kullandı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş hakkındaki mahkeme sorgu zaptı ortaya çıktı.

Sedef Kabaş Tutuklandı


Zabıtta Kabaş'ın avukatı Uğur Poyraz'ın savunmasında Sedef Kabaş'ın kaçıp delil karartma ihtimali olmadığı, delillerin de tamamıyla toplandığını belirterek "Tutuklama şartları ne malumdur, bu sefer devreye ne giriyor, internette AKP'liler yazıyor çiziyor, bu kadın edepsize haddini bildireceğiz, İçişleri Bakanı çıkıp haddini bildireceğiz, Adalet Bakanı olan şahıs suçun âlâsını işliyordur, aynen cümlesiyle söylüyorum: 'Hak ettiği sonucu görecektir' demiştir. Bunun ötesini düşünmek asla istemem. Adalet Bakanı'nın biatihi böyle bir söz sarfetmesi suçtur, Türkiye hukuk devleti olmaktan da hızla uzaklaşmıştır, Cumhurbaşkanı'na yaranacağız diye göz göre göre hedef göstermek, bu atasözü konusu, bu olacak şeyler değildir" ifadelerini kullandığı görülüyor.

"Yargının bu hallere düşeceğini ben göreceğimi biri söylese inanmazdım" diyen Poyraz, "Türkiye cinnet halindedir, adalet cinnet halindedir" diye konuştu. 

Mahkemeye "Siz tabii ki aklınızla ve vicdanınızla hareket edeceğinize gönülden inanıyorum, yoksa bizim bu ülkede bir teminatımız kalmamış demektir" diyen Poyraz, "Lütfen bir hukuk cinayetine ortak olmayın, bu tutuklama talebi bir hukuk cinayetidir" ifadelerini kullandı.

sedef kabaş uğur poyraz tutuklandı türkiye cinnet halindedir