Uğurtan Sayıner Toprağa Verildi

TAKİP ET

77 yaşında yaşamını yitiren tiyatro sanatçısı Uğurtan Sayıner son yolculuğuna uğurlandı.

15 sezon oynayan Bizimkiler dizisinde Cemil karakterine hayat veren tiyatro sanatçısı Uğurtan Sayıner, Ahmet Piriştina Kültür Merkezi'nde yapılan törenin akabinde Doğançay Mezarlığı'nda defnedildi.

14 boyunca oynadığı 459 bölüm ile en çok sezon oynayan Türk dizisi unvanına sahip Bizimkiler dizisinde "Cemil" karakterine hayat veren Uğurtan Sayıner, ileri yaşla birlikte yeme bozukluğu ve sıvı elektrolit dengesizliği nedeniyle geçtiğimiz yıl İzmir Eşrefpaşa Hastanesinde tedavi görmüş ve sağlığına kavuşarak taburcu edilmişti. Sayıner, yaşlılığa bağlı nedenlerden dolayı geçtiğimiz günlerde İzmir Karşıyaka'daki evinde rahatsızlanarak hayatını kaybetti.

Sayıner'i anmak için Karşıyaka Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende, usta oyuncunun tabutu ve yanında iki portresi sahneye konuldu. Sayıner'in özdeşleştiği Bizimkiler dizisinin Cemil karakterinin eşi Sevim karakterine hayat veren Sabriye Kara, "Sanal kocam' derdim, o da bana 'En sevdiğim karım' derdi. Bir şey olduğunda 'Koş Sevim koş' derdi. Bugün de 'Buraya koş Sevim' dedi ama çok kötü oldu. Nurlarda yatsın" dedi.

Uğurtan Sayıner Toprağa Verildi