Ukrayna, 81 Rus Şirketine ve 26 Rusya Vatandaşına Yaptırım Uygulama Kararı Aldı

TAKİP ET

Ukrayna, işgal altındaki Kırım'da faaliyet gösteren 81 Rus şirketine ve 26 Rusya vatandaşına yaptırım uygulama kararı aldı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Konseyi’nin 23 Mart tarihinde aldığı 81 Rus şirketi ve 26 Rus vatandaşına üç yıl süreyle yaptırım uygulama kararını faaliyete geçirdi. Yaptırım uygulanan şirketler arasında çeşitli basın kuruluşları, petrol ve doğalgaz şirketleri ile sigorta şirketleri bulunurken, Rus işgali altındaki Kırım'da faaliyet gösteren şirketler de yer alıyor.

Ukrayna'nın yaptırım uygulama kararı aldığı şirketlere "Varlıkların bloke edilmesi, ticari işlemlerin tamamen kısıtlanması, Ukrayna topraklarından kaynakların, uçuşların ve ulaşımın geçişinin tamamen durdurulması, Ukrayna dışına sermaye çıkışlarının önlenmesi, ekonomik ve mali yükümlülüklerin askıya alınması, tüzel kişilerden mal, iş ve hizmetlerin kamu ve savunma amaçlı satın alımlarının yasaklanması" gibi kısıtlamalar getirildi.

Yaptırım uygulanacak olan Rusya vatandaşları arasında; Rusya Federasyonu İçişleri Bakan Yardımcıları, Karşı İstihbarat Servisi Başkanı, Göç İdaresi Başkanı, Rusya Federasyonu Federasyon Konseyi komite üyeleri, Rusya Bilimler Akademisi akademisyeni gibi isimler yer alıyor.

 

ukrayna rusya rus şirketleri rusya vatandaşları ruslar yaptırım karar 81 26 aldı uygulayacak geliyor geldi cumhurbaşkanı zelenisky parlamento kırım işgal rusya federasyonu