Ukrayna ABD, İngiltere ve Kanada Ordularını Ülkeye Davet Etti

TAKİP ET

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov, Kanada, İngiltere ve ABD'yi acilen askeri destek sağlamaya çağırdı.

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov, ABD, İngiltere ve Kanada'yı Rusya'ya karşı Ukrayna'ya acilen askeri destek sağlamaya çağırdı. Bakan Reznikov üç ülkeye Putin'i Ukrayna'yı işgalden vazgeçirecek adımları şimdi atmaları gerektiğini "aksi halde çok geç olacağını" belirtti.

The Globe and Mail'in haberine göre, Bakan Reznikov verdiği bir röportajda NATO'nun Ukrayna'ya askeri destek vermek konusunda bir bölünme yaşadığını söyledi. Kanada, ABD ve İngiltere Rus diktatörü Putin'in saldırganlığına karşı daha cesur davranırken Almanlar ve Fransızlar Ruslarla aralarındaki ekonomik ilişkiler nedeniyle bu cesaretten çok uzak.

Anglo-Sakson Müttefikler Bizi NATO Dışından Desteklesin

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelensky tarafından Savunma Bakanlığı görevine geçtiğimiz ay getirilen Oleksii Reznikov, "Anglo-Sakson müttefiklerini" (ABD, İngiltere ve Kanada) Ukrayna'ya silah ve diğer yönlerden desteklemek için NATO dışında hareket etmeye davet etti.

Ukrayna'nın kara kuvvetlerinin harbe hazır olduğunu belirten Reznikov, Ruslara karşı hava, deniz ve elektronik harp kabiliyetlerini en kısa sürede geliştirmeleri gerektiğini ifade etti.

Üç ülkeden uçaksavar, modern savaş uçağı, deniz aracı ve elektronik ekipman desteği isteyen Reznikov, bu konuda "hızlı bir yanıta" ihtiyaç duyduklarını söyledi. Reznikov ayrıca sınırdaki muhtemel çatışma bölgelerine İngiliz, Kanadalı ve Amerikalı askeri personelin konuşlandırılması gerektiğini belirtti. "Bu birlikler Rusların onları görebilecekleri noktalara konuşlandırılmallı" diyen Reznikov, "Kanadalı askeri eğitmenlerin Kharkiv, Mariupol, Karamatorsk, Odessa ve Zminiy Adası'na konuşlandırılması iyi olur" ifadelerini kullandı.

105 Bine Yakın Asker, 1200 Tank, 330 Askeri Uçak, 80'den Fazla Savaş Gemisi ve Denizaltı

Rus işgali altındaki Kırım dahil Ukrayna sınırlarına 200 kilometre mesafede 94 bin 300 Rus askeri bulunduğunu, bu menzili 300 kilometreye çıkardıklarında bu sayının 105 bine çıktığını belirten Reznikov, söz konusu birliklerin bin 200 tank, 330 askeri uçak ve 80'i aşkın savaş gemisi ve denizaltı tarafından desteklendiğini açıkladı.

ABD, Birleşik Krallık ve Kanada bayraklarının sınır bölgelerinde dalgalanmaya başlamasının Ruslar için önemli bir işaret olacağını belirten Reznikov, Berlin ve Paris'in Ukrayna'nın NATO'ya davet edilebilmesi için engel olduklarını ifade ederek "Maalesef Almanya ve Fransa çok pragmatik. Ruslarla yakın dost olmak istiyorlar. Onlar ticaret yapıyorlar" dedi.

ABD İstihbaratının Raporu: Ruslar Ocak Ayında 175 Bin Askerle İstilaya Başlayacak

"Anglo-Sakson müttefiklerin daha gerçekçi olduğunu ve tüm tehditleri daha iyi anladıklarını düşünüyorum" diyen Reznikov, Polonya ve Litvanya'nın da Rusya ile ilgili kendi tarihi birikimleri nedeniyle Ukrayna'nın en güçlü destekçileri olduklarını ekledi.

Bunun yanı sıra Euronews'ün The Washington Post'tan aktardığı habere göre ABD istihbaratının oldukça dikkat çekici bir raporu ortaya çıktı.  Rapora göre Rusya, Ukrayna'yı 175 bin kişilik bir askeri güç ile Ocak ayı itibarıyla istila etmeyi planlıyor.

ukrayna abd ingiltere kanada ülkeye davet etti rusya ukraynayı ocak ayında istila edecek istihbarat raporu