Ukrayna Bağımsızlık Günü Kutlandı: Türk SİHA'ları Kiev Sokaklarında

TAKİP ET

Ukrayna Bağımsızlık Günü vesilesiyle Sovyetler Birliği'nden bağımsızlığının 30. yılını kutluyor.

24 Ağustos 1991'de Ukrayna Parlamentosu bağımsızlığını ilan etmiş ve Aralık 1991'de gerçekleştirilen halkoylamasında Ukrayna halkının yüzde 90'ı bağımsızlığı onaylamıştı.

Bu vesileyle her yıl 24 Ağustos Ukrayna Bağımsızlık Günü olarak, 23 Ağustos ise Bayrak Günü olarak kutlanıyor.

Ukrayna Bağımsızlık Günü vesilesiyle Ukrayna Meclis Başkanı Dmitro Razumkov'a bir mesaj yollayan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, "Ukrayna ile mevcut ikili ilişkilerimizin ve iş birliğimizin her boyutuyla daha da geliştirilmesi için gayret sarf etmeye hazır olduğumuzu, bu çerçevede parlamentolarımız arasındaki temas ve ziyaretlerin de artmasını hedeflediğimizi ifade etmek isterim. Yakın bir zamanda bir araya gelmek ümidiyle zatıalinize ve şahsınızda Ukrayna Meclisinin değerli üyelerine sıhhat ve muvaffakiyetler temenni ederim" ifadelerini kullandı.

Bağımsızlık Günü arefesindeki Bayrak Günü'nde, gerçekleştirilecek olan askeri geçit töreninin provasında Türk üretimi SİHA Bayraktar TB2 başkent Kiev sokaklarında dolaştırıldı.

Türk SİHA'sının savaş gücü Ukrayna Devlet Araştırma Enstitüsü tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan değerlendirmede "mükemmel" olarak nitelendirilmişti.

(Görsel - Qırım Haber Ajansı: Ukrayna Bağımsızlık Günü kutlamalarında sallanan 'Taraq Tamga'lı bayraklar)

Ukrayna Bağımsızlık Günü Kutlandı Türk SİHA'ları Kiev Sokaklarında