Ukrayna Başbakan Yardımcısı: Kırım'a Yasa Dışı Bir Şekilde Yerleştirilen Rus Vatandaşları Sınır Dışı Edilecek

TAKİP ET

Ukrayna Başbakan Yardımcısı Rezikov, Kırım'a işgalden sonra yerleştirilen Rus vatandaşlarının sınır dışı edileceğini söyledi.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı Oleksiy Reznikov, işgal altında bulunan Kırım topraklarına işgalden sonra yerleştirilen Rus vatandaşlarının, Kırım işgalden kurtarıldıktan sonra bu toprakları terk etmek zorunda kalacaklarını dile getirdi.

Ukrayna'da yayımlanan bir televizyon programında konuşan Reznikov, Kırım'a yerleştirilen Rus vatandaşları ile ilgili “Geçici işgal altındaki bölgelere yasa dışı yollarla gelen Rus vatandaşları Ukrayna’yı terk etmek zorunda kalacaklar.” dedi. İşgal süresince Kırım’a yerleşen Rus vatandaşlarının Ukrayna vatandaşı olmadığını kaydeden Reznikov, “Aslında onlar, resmi olarak Rusya ve Kremlin tarafından işlenen suçun ortaklarıdır. Dolayısıyla akıbetleri bellidir. ‘Sürgün’ kelimesini sevmiyorum, çünkü bu kelime Stalinist rejimin ruhunu taşıyor. Ancak Ukrayna yasaları bu insanların ülkeden sınır dışı edilmelerini öngörüyor" şeklinde konuştu.

İşgal altındaki topraklara Ukrayna'nın geri döneceğine olan inançlarını koruduklarını belirten Reznikov, "Ukrayna’nın geri döneceğine ve bugün yaşadıkları dehşetin aksine, özgür bir Ukrayna’da, demokratik, liberal bir ülkede sorun yaşamayacaklarına inanmaları gerekir. Artık yasa dışı şekilde aranmayacaklar, tutuklanmayacaklar, fikirlerini ifade etmek için sokaklarda toplanmaları yasaklanmayacak … İşgal altındaki bölgelerin aksine sokağa çıkma yasağı yok, zindanlar yok. Bu nedenle kesinlikle korkmalarına gerek yok" ifadelerini kullandı.

Bugüne kadar Kırım'a yasa dışı bir şekilde 600 bin ila 1 milyon kişinin yerleştirildiği tahmin ediliyor.

oleksiy reznikov açıklama demeç ukrayna rusya kırım işgal topraklar yasa dışı yerleştirilen rus vatandaşları sınır dışı edilecek gönderilecek işgalden sonra dedi söyledi gidecekle inanıyoruz