Ukrayna Büyükelçisi Bodnar'dan Rusçuların Algı Operasyonuna İlişkin Açıklama

TAKİP ET

Kürtçü terör örgütü PKK/YPG ve işgalci Rus ordusunun Suriye'deki komutanı görüşmüşken Rusçular Türkiye'de algı operasyonuna başladı.

Kürtçü terör örgütü PKK/YPG ile işgalci Rus ordusunun Suriye'deki komutanı Aleksandr Çayko' ile görüştü. Görüşmede Türkiye'ni Kürtçü terör unsurlarını temizlemek için Suriye'de yapacağı harekata karşı nasıl hareke edileceği konusu ele alındı.

Bu konudaki haberlerin Türk kamuoyuna yansımasından sonra Rusçu hesaplar harekete geçti. 

Rusçulardan Algı Operasyonu: Ruslara PKK Propagandası Yaptırıp Ukraynalı Dediler

Konuya ilişkin açıklama yapan Ukrayna Büyükelçisi Vasyl Bodnar "Bazı medya kaynaklarında yer alan "Ukraynalı askerlerin, 'Türk saldırılarına karşı Rojava'yla dayanışma" mesaji başlıklı haberler Rus provokasyonudur, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri ve Ukrayna ile hiçbir bağlantısı yoktur. Haberin kaynağı şüpheli Rus kökenli Telegram kanalıdır."  ifadelerini kullandı. 

Ukrayna Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada da şunlar kaydedildi:

"Türk medyasında  Ukraynalı askerlerin PKK/YPG terör örgütlerine destek verdiği iddiasıyla ilgili haberler yayıldı.  Bu bilgi gerçeği yansıtmamakta  ve Rusya Federasyonu tarafından yeni bir provokasyon girişimi olarak değerlendirilmektedir. 

Bu yalan haberin orijinal kaynağı, Rus haber ajansı Sputnik Türkiye'nin temsilcileri tarafından Ukrayna'daki olaylar hakkında alternatif bir bilgi kaynağı olarak sunulan, Rus kökenli şüpheli bir Telegram kanalıdır.

Bu tür bir provokasyonları Rusya Federasyonu ilk kez gerçekleştirmemektedir, bunların amacı Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin itibarını zedelemek ve geleneksel Ukrayna-Türkiye dost ilişkilerini olumsuz etkilemeye çalışmaktır.  

Rusya Federasyonu kaynaklı bu yayın, Ukrayna ve Türkiye tarafından her türlü tezahüründe şiddetle kınanan terörizmi desteklemeyi amaçlamaktadır."

ukrayna ukrayna büyükelçisi vasyl bodnar rusçu dezenformasyon rusçu propaganda rusçu