Ukrayna Büyükelçisi Sıbiga Talat Paşa'ya Yazılan Mektubu Paylaştı

TAKİP ET

Ukrayna Büyükelçisi Andriy Sıbiga, Osmanlı Arşivinde bulunan Ukrayna'nın sınırlarını belirleyen 1918 tarihli Brest-Litovsk Anlaşmasının fotoğraflarını paylaştı.

Geçtiğimiz günlerde Ukrayna Büyükelçisi Sıbiga, Dışişleri Bakanı Kuleba’ya Osmanlı Arşivinde buldukları 1918 yılında imzalanan tarihi Brest-Litovsk Antlaşmasının tıpkıbasımını takdim etmişti.

Bu kez Facebook sayfasında açıklama yapan Büyükelçi Sıbiga, Ukrayna Halk Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu Başkanı, Ukrayna Dışişleri Bakanı Vsevolod Golubovıç’ın Osmanlı Sadrazamı Talat Paşa’ya yazdığı bir mektubu paylaştı.

Kırım Haber Ajansında yer alan habere göre, Çarlık Rusya'nın dağılması sonucu 1917-1921’de kurulan Ukrayna devletinin, diplomatik yollar da dahil olmak üzere sınırları ve bölgeleri için büyük mücadele verdiğini kaydeden Sıbiga, mektubun Ukrayna’nın güney sınırlarını ilgilendirdiğini ifade etti. Büyükelçi Sıbiga, Osmanlı Arşivindeki Ukrayna ile ilgili belgelerin dijitalleştirilmiş kopyalarının Ukrayna tarafına teslim edilmesi için aktif olarak çalışma yürüttüklerini belirtti.

talat paşa talat ukrayna büyükelçi sıbiga rusya çarlık rusyası enver paşa osmanlı osmanlı arşivi sadrazam