Ukrayna Cumhurbaşkanı ve Kanada Başbakanı Telefon Görüşmesi Gerçekleştirdi: Rusya'ya Baskı Artırılmalı

TAKİP ET

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşme sonrası Zelenisky, Rusya'ya baskı artırılmalı mesajı verdi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, geçtiğimiz gün, Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile bir telefon görüşmesi yaptı. Kanada Başbakanı'na, Donbas’ta Ukrayna ordusunda can kayıplarının artmasına sebep olan ateşkes ihlalleri ve Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik yükselen askeri tehdidi hakkında bilgi veren Zelenskıy, Rusya'ya karşı baskının artırılması gerektiğini dile getirdi.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Zelenskıy, kapsamlı ateşkes uygulamasının yürürlüğe girdiği 27 Temmuz 2020 tarihinden itibaren Donbas’ta 28 askerin hayatını kaybettiğini, sadece bu sene 24 Ukrayna askerinin açılan ateş sonucu yaşamını yitirdiğini söyleyerek “Savaşın her günü bize Ukrayna’nın geleceğini inşa edecek olan cesur, vatansever insanların hayatına mal oluyor.” ifadelerini kullandı.

Ukrayna'ya olan desteğinden ötürü Trudeau’ya teşekkür eden Zelenskıy, gerginliğin artmasını önlemek için Rusya’ya uluslararası baskının artması gerekliliğine vurgu yaptı.

Ukrayna için NATO Üyelik Hareket Planı olmasının önemini belirten Zelenskıy, Ukrayna’nın özel bir dostu olarak Kanada’dan bu kapsamda destek beklediklerini ifade etti. Zelenskıy, Trudeau’ya bu yıl 23 Ağustos’ta Kiev’de yapılacak Kırım Platformu’nun açılış zirvesine ve Ukrayna’nın bağımsızlığının 30. yıldönümü kutlamalarına katılma davetini tekrarladı.

zelenisky trudeau kanada başbakanı ukrayna cumhurbaşkanı görüşme telefon görüşmesi gerçekleştirdi yaptı nato rusya saldırılar donbas kırım işgal ilhak üyelik saldırılar ateşkes ihlal