Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy Rus Askerlerine Seslendi

TAKİP ET

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelenskiy gece yarısından sonra yaptığı açıklamada Rus askerlerine seslendi.

BuzzFeedNews'ten Christopher Miller'in aktardığına göre gece yarısından sonra yeni bir açıklama yapan Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy, "Ukrayna'dan hiçbir şey alamayacaksınız. Canlar alacaksınız... Ama sizin de canlarınız alınacak. Peki neden ölmeniz gerekiyor? Ne için? Yaşamak istediğinizi biliyorum" dedi.

Ukrayna halkına seslenerek savaşta 19. günün sonuna gelindiğini ve tarihi bir direnişi sürdürdüklerini belirten Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy, "Ne yapacaklarını şaşırdılar. Böyle bir mukavemet beklemiyorlardı. Hakkımızda on yıllardır yalanlar düzen propagandalarına güveniyorlardı. Halen kendilerini toparlayamadılar. Ancak şunu daha yeni anlıyorlar: Harp yoluyla hiçbir şey elde edemeyecekler. Askerleri bunu biliyor. Komutanları bunu biliyor. Savaş alanından kaçıyorlar, araçlarını bırakıyorlar" ifadelerini kullandı.

Zelenskiy, Rus askerlerine seslenerek "Ukrayna halkı adına size bir seçenek sunuyorum. Bir şans, yaşamak için bir şans. Teslim olursanız size insan onuruna yakışır şekilde muamele edeceğiz, kendi ordunuzda muhatap olduklarınızla karşı karşıya kalmayacaksınız" diye konuştu. 

ukrayna cumhurbaşkanı volodymyr zelensky rus rusya askerlerine seslendi