Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy: Rusya'yla Topyekûn Savaşa Girebiliriz

TAKİP ET

Ukrayna lideri Zelenskiy, Rusya ile topyekûn bir savaşa girme ihtimalleri bulunduğunu söyledi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy Rusya ile savaş ihtimaline ilişkin bir soruya "Mümkün olduğunu düşünüyorum. Bu konuda bir potansiyel mevcut. Bu, Rusya'nın en büyük hatası olacak ve bunun ardından Rusya, Ukrayna, Belarus arasında hiçbir zaman komşuluk olmayacak" yanıtını verdi.

NATO'ya girişleri konusundaki taleplerini hatırlatan Zelenskiy, "Yaptığımız reformlara NATO'nun, AB'nin değil, her şeyden önce halkımızın ihtiyacı var. Yapabileceklerimizi, beklediklerimizi alamıyoruz ancak bizce NATO'nun bize ihtiyacı var, Ukrayna olmadan güçlü bir AB olmaz" ifadelerini kullandı.

"Ukraynasız güçlü bir Avrupa Birliği'nin (AB) olacağını düşünmüyoruz" diyen Zelenskiy, "Bunu açıkça ABD Başkanı'na söylüyorum, Ukraynasız NATO, NATO'nun kaybı olacaktır" diye konuştu.

İşgalci Ruslar Kırım'da Kaçırdığı Türklere İşkence Ediyor

Kırım'da 3 ve 4 Eylül tarihlerinde Rus işgal güçleri tarafından alıkonulan Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Nariman Celal ve Eldar Odamanov, Aziz Ahtemov, Asan Ahtemov ve Şevket Useinov gibi Türklere işkence edildiği bildirildi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy Rusya'yla Topyekûn Savaşa Girebiliriz