Zelensky Türkiye'de: Tüm Türk Ve Ukraynalı Savunma Şirketlerine Ortaklıkları İçin Teşekkür Ediyorum

TAKİP ET

Türkiye'yi ziyaret eden Zelensky, ziyaretiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy, İstanbul'daki Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geldi. 

Zelensky'den Türkiye'ye Sürpriz Ziyaret

Zelenskiy, Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov'un bulunduğu heyetle birlikte İstanbul'a gitti. Ziyareti kapsamında korvetlerin inşa edildiği tersaneleri inceleyen Zelenskiy, X hesabında yaptığı paylaşımda tüm Türk ve Ukraynalı savunma şirketlerine yardımları için teşekkür etti. 

Ayrıca ikinci korvetin yapımını denetleyen Zelenskiy ona 'Hetman Ivan Vyhovskiy' adını verdi. 

Kardeniz'de koşulsuz seyir güvenliği gerektiğini vurgulayan Ukrayna Cumhurbaşkanı, bunu hep birlikte başarabileceklerini kaydetti. 

Zelenskiy paylaşımında şu ifadelere yer verdi: 

"Donanmamız için korvetlerin inşa edildiği tersaneler. Ivan Mazepa korvetinin hazırlığını ve ekipmanını inceledim ve Ukrayna Donanması personeliyle konuştum. Kendilerine hizmetlerinden dolayı teşekkür ettim. Ülkemizi güçlendiriyoruz.

Ada sınıfından ikinci korvetimizin yapımını da denetledim ve ona Hetman Ivan Vyhovskyi adını verdim.

Türkiye Cumhurbaşkanı'na ve tüm Türk ve Ukraynalı savunma şirketlerine, ortaklıkları ve barışı yakınlaştırmak ve kalıcı kılmak için birlikte çalıştıkları için teşekkür ediyorum."

Zelensky ayrıca şunları söyledi: 

"Rusya'nın esir tuttuğu Kırım Tatarları dahil savaş esirlerimizin ve vatandaşlarımızın serbest bırakılması konusunda da Türkiye'nin yardımına ihtiyacımız var"

 

ukrayna rusya türkiye zelensky türkiye ziyareti istanbul tersane donanma