Ukrayna'da İşgalci Çeçenler Rus Askerlerine Tecavüz Etti: Rus Kadınlar İsyan Etti

TAKİP ET

Ukrayna'yı işgale kalkışan Rus ordusu içinde görev alan Çeçen birliklerinden bazı askerlerin Rus askerlerine tecavüz ettiği ortaya çıktı. Rus kadınlar, Donetsk'teki Rus ayrılıkçı teröristlerin lideri Denis Puşilin'e isyan etti.

Rus diktatörü Vladimir Putin'in emriyle 24 Şubat 2022'de başlayan Ukrayna'yı işgal girişimi, Rus tarafı için büyük bir hüsranla devam ediyor.

Ukrayna karşısında gerilemeye başlayan Rus ordusunu takviye için seferberlik ilan eden Rusya tarafı için içler acısı bir olay daha yaşandı. Çeçen askerlerin Donetsk'teki Rus askerlere tecavüz ettiği ortaya çıktı.

Donetsk'teki Rus destekli ayrılıkçı teröristlerin elebaşı Denis Vladimirovich Puşilin'e bir mektupla isyan eden Rus kadınları, "Çeçenler askerlerimize hakaret ettiler ve kendi topraklarımızda bize bir hiç olduğumuzu, insan olmadığımızı ve bize istedikleri her şeyi yapacaklarını söylediler" dedi.

"Çeçenler Kocalarımıza Tecavüz Ediyor"

"Kocalarımız ve çocuklarımız bunun için mi savaşıyor? Ukraynalı aşırı milliyetçiler yerine Çeçenlerin bizimle alay etmeleri için mi? 8 yıl boyunca Ukraynalı aşırı milliyetçilerin ateşi altında, kocalarımıza tecavüz eden Çeçenlerin gelmesi için mi bekledik?" denilen mektupta askeri yetkililerin Kadirov'un adamlarıyla karşı karşıya gelmekten korktuğu belirtildi.

Çeçen askerlerin yargılanmasını talep eden Rus kadınlar, Denis Vladimirovich Puşilin'in harekete geçmesini istedi.

 

ukrayna işgalci çeçenler rus askerlerine tecavüz etti kadınlar isyan kadirov donetsk