Ukrayna'da Mahkeme, Rus Oligark Fridman'la Olan Bağlantıları Nedeniyle Turkcell'e Ait Varlıklara El Konulmasına Karar Verdi

TAKİP ET

Turkcell'in 8 Mart'ta yaptığı açıklamaya göre , Ukrayna'daki bir mahkeme, Rus oligark Mikhail Fridman'la bağlantısı nedeniyle lifecell LLC'nin yüzde 20 hissesinin yanı sıra Ukrtower LLC ve Paycell LLC'nin de tüm hisselerine el konulmasına karar verdi.

Ukrayna'da mahkeme Putin yanlısı Rus oligark Mikhail Fridman'la bağlantısı olan Turkcell'in varlıklarına el konulmasına karar verdi.

8 Mart'ta Turkcell'in yaptığı açıklamaya göre lifecell  LLC'nin yüzde 20 hissesinin yanı sıra Ukrtower LLC ve  Paycell  LLC'nin de yüzde 100 hissesine el konulmasına karar verdi.   

Karara itiraz eden Turkcell, Fridman'ın Ukrayna'daki işleri üzerinde hiçbir kontrolü veya etkisi olmadığını belirtmişti. Mahkeme kararının şu ana kadar şirketlerin günlük operasyonları üzerinde önemli bir etkisi olmadı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgale kalkışmasının ardından eli kanlı Rus diktatörünün yakınlarına yaptırım uygulanmaya başlanmıştı. Yaptırım uygulanan isimlerden birisi de Mikhail Fridman'dı. Fridman 2005 yılında Turkcell'e ortak olmuştu.

Turkcell, 2015 yılında lifecell'i satın almıştı.

turkcell fridman mikhail fridman Turkcell ukrayna