Ukrayna'da Rus İşgali: 'Rus Askerleri Bana Tecavüz Etti, Eşimi Öldürdü'

TAKİP ET

Rus askerlerinin tecavüzüne uğrayan bir kadın BBC'ye konuştu.

BBC'den Yogita Limaye imzalı habere göre BBC ekibi Ukrayna'nın başkenti Kiev civarında farklı noktalarda insanlarla görüşerek Rus askerlerinin işlediği suçlara ilişkin bilgiler topladı.

Güvenliği için "Anna" takma ismi verilen 50 yaşındaki bir Ukraynalı kadın, 7 Mart'ta tecavüze uğradı. Bir Rus askerinin birden evine girdiğini anlatan Anna, "Başıma silah dayadı, beni yakındaki bir eve götürdü. Bana emir vererek, 'Kıyafetlerini çıkar yoksa seni vururum' dedi. Dediklerini yapmazsam beni öldüreceğini söyleyerek tehditlerini sürdürdü. daha sonra bana tecavüz etmeye başladı" diye konuştu. 

Kendisine genç ve zayıf bir Çeçen askerin saldırdığını belirten Anna, "O bana tecavüz ederken, dört asker daha içeri girdi. Sonumun geldiğini düşünmüştüm. Ama onu uzaklaştırdılar. Bir daha onu hiç görmedim" dedi. Evine döndüğünde eşini karnından vurulmuş halde bulduğunu belirten Anna, "Koşarak arkamdan gelerek beni kurtarmaya çalıştı ancak birkaç mermiyle vurdular onu" dedi. Anna'nın eşi, hastaneye götürülemediği için 2 gün sonra yaşamını yitirdi ve evlerinin avlusuna gömüldü.



Rus askerleri evden ayrıldıklarında uyuşturucu ve viagra bulduklarını belirten Anna, "Uyuşturucu kullanıyorlar, sık sık sarhoş oluyorlardı. Çoğu katildi, tecavüzcüydü, yağmacıydı. İçlerinden çok azı düzgün tiplerdi" dedi. 

BBC'nin aktardığına göre bölgede bir kadının tecavüz edilip öldürdüğü belirtiliyor. Bu suçu işleyen şahsın Anna'ya saldıran kişi olduğu belirtildi. 

ukrayna rus rusya işgali rus işgali askerleri bana tecavüz etti eşimi öldürdü