Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky Hastaneye Kaldırıldı

TAKİP ET

Bu hafta başında Çin Virüsü'ne yakalanan Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky hastaneye kaldırıldı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky'nin 9 Kasım'da Çin Virüsü'ne yakalandığı öğrenilmişti. Bugün Mykhailo Podolyak tarafından yapılan açıklamada, Zelensky ve başkanlık ofisi başkanı Andriy Yermak'ın, Kiev'deki Feofaniya Klinik Hastanesi'nde tedavi altına alındığı öğrenildi.

Reuters'ın haberinde bir başkanlık sözcüsünün Zelensky'nin enfekte olduğunu öğrendiğinde, "önce eve gitti, ancak sonra tam olarak izole olmak ve kimseyi riske atmamak için Feofania'da [hastanede] kalmaya karar verdi" dediği aktarıldı.

Zelensky'nin ardından ülkede Maliye ve savunma Bakanları da dahil olmak üzere diğer üst düzey Ukraynalı yetkililerin de enfekte olduğu öğrenilirken sağlık yetkilileri, 12 Kasım itibariyle ülkenin önceki 24 saatte 11.057 yeni Covid-19 vakası kaydettiğini ve 198 yeni ölüm gerçekleştiğini ifade etti.

zelenski zelensky volodomir zelensky hastaneye kaldırıldı savunma ve maliye bakanları da enfekte oldu ukrayna devlet başkanı hastaneye kaldırıldı yeni vakalr koronavirüs çin virüsü ukrayna kiev lviv