Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Ceppar: Rus İşgalciler Tarafından Alıkonulan Kırım Tatarlarına İşkence Yapılıyor

TAKİP ET

Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Ceppar Rus işgalciler tarafından Kırım'da kaçırılan Tatar soydaşlarımıza işkence yapıldığını açıkladı.

Qırım Haber Ajansı'nın haberine göre Kırım'ı hukuksuz olarak işgal eden Rus güçleri 3-4 Eylül tarihlerinde kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Nariman Celal'in de aralarında bulunduğu 5 soydaşımızı kaçırdı.

Soydaşlarımızı alıkoyan işgal güçlerinden konuya ilişkin hiçbir açıklama gelmezken sosyal medya hesabından açıklama yapan Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Ceppar, "Kaynaklarım alıkonulanlara karşı işkence uygulandığını bildiriyor. Alıkonulan Kırım Tatarlarına yasa dışı soruşturma yöntemleri, psikolojik ve fiziksel baskı uygulanıyor. Bunu 23 Ağustos’ta düzenlenen Kırım Platformu Açılış Zirvesine katılmanın intikamı olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) önünde toplanan alıkonulan Türklerin yakınları ve Tatar aktivistlere de saldırarak darp eden işgalciler 40'a yakın soydaşımızı alıkoydu. Bu soydaşlarımız arasında Kırım Tatar Milli Meclisi Merkez Seçim Komisyonu Zair Smedlâyev ve Milli Meclis üyesi Lemmar Yunusov'un da bulunduğu bildirildi.

Olaylardan sonra avukat İslam Velilayev'e açıklama yapmak zorunda kalan sözde soruşturma görevlisi 5 Kırım Tatarının FSB binasında alıkonulduğunu söyledi. 

Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Ceppar Rus İşgalciler Tarafından Alıkonulan Kırım Tatarlarına İşkence Yapılıyor