Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba: Dağlık Karabağ Bizim İçin Özellikle Önemli Bir Konu

TAKİP ET

Ukrayna Ordusu generallerinin, Dağlık Karabağ'ı modern savaşların nasıl gerçekleştiğine bir örnek olarak incelediğini kaydeden Kuleba, yaşananlardan Rus işgali altındaki Kırım için dersler çıkardıklarını dile getirdi.

Azerbaycan ordusunun 27 Eylül'de başlattığı karşı harekatla Karabağ'da yaklaşık 30 yıldır süren işgali sona erdirmesi, toprakları Rusya tarafından işgal edilen Ukrayna için örnek teşkil etti.

Anadolu Ajansı'na açıklamalarda bulunan Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba, Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü desteklerinin altını çizerek "Ukrayna, Dağlık Karabağ sorununa uluslararası hukuki çerçevede bakıyor, pozisyonumuz çok net. Türkiye ile aynı yaklaşımdayız" ifadelerini kullandı.

"Her sorun ilk bakışta donmuş gibi gözükse de her an patlamaya hazır. Bu dünyadaki her kriz için geçerli. Dağlık Karabağ'dan çıkarılacak en önemli ders budur" diye devam eden Kuleba, 27 yıllık 'donmuş ihtilafın' kısa süre içerisinde çözümlenmesine değindikten sonra 2014 yılında Rusya tarafından işgal edilen Kırım'daki statüye değinerek şöyle konuştu:

"Bu bizim için özellikle önemli bir konu. Ukrayna'da Rusya'nın saldırganlığıyla karşı karşıyayız. Kırım, Rusya tarafından yasa dışı işgal edildi, askerlerimiz doğuda hala ölüyor, düşük yoğunluklu bir çatışma ama çatışma hala orada duruyor. Hiçbir şey unutulmamalı."

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, Karabağ'daki sürecin modern savaşın yeni unsurlarını da ortaya koyduğunu söyledi ve Ukrayna Ordusu generallerinin savaşı modern savaşların nasıl gerçekleştiğine bir örnek olarak incelediğini belirtti.

dmytro kuleba ukrayna dışişleri bakanı dağlık karabağ rusya işgali kırım modern savaş