Ukrayna: Donbass'ta ve Güneyde Savaş Başlamak Üzere

TAKİP ET

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba savaşın gidişatına ilişkin dikkat çekici bir değerlendirmede bulundu.

İtalya basınından Corriere della Sera gazetesine konuşan Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba, savaşa ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Barış görüşmelerinin sürekli devam ettiğini ancak kilit sorunların çözüme kavuşturulamadığını belirten Kuleba, "Sürekli birbirimizle görüşüyoruz ama tüm kilit sorunlar çözüme kavuşmamış şekilde kalmaya devam ediyor" dedi.

"Bir yandan Rus ordusu, karada saldırmaya devam ediyor ve kentlerimize füze ile saldırıp, insanlığa karşı suç işliyor" diyen Kuleba, "Müzakerelerde küçük kazanımlar elde ettiğimizde askeri saldırganlıkları daha kanlı ve yıkıcı şekilde gelişiyor" ifadelerini kullandı.

"Kiev'deki Muharebeyi Kazandık Fakat..."

T24'ün aktardığına göre Ruslarla iyi ilişkiler geliştirmeleri ve bir daha saldırı olmayacağından emin olmaları gerektiğini ancak Rusya'yla bir güven ilişkilerinin bulunmadığını belirten Kuleba, savaşın durumuna ilişkin "Savaşın tam ortasındayız ancak en kötüsü daha gelmedi. Ukrayna, Kiev’deki muharebeyi kazandı fakat Donbass ve güneyde savaş başlamak üzere. Mariupol'deki tahribatın gösterdiği üzere korkunç ve yıkıcı olacak" değerlendirmesini yaptı.

ukrayna Dışişleri Bakanı dmytro kuleba donbass güney kırım mariupol savaş başlamak üzere