Ukrayna Hava Kuvvetleri Albayı Türk SİHA'larına Övgüler Düzdü

TAKİP ET

Ukrayna Hava Kuvvetleri mensubu subaylar, Türk SİHA'larına övgüler düzdü.

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanlığı Sözcüsü Yarbay Yuri Ignati ve albay rütbesinde bir silah arkadaşı, ABD merkezli yayın yapan haber sitesi Al-Monitor'a verdiği röportajda Türk SİHA'larına övgüler düzdü.

Ignati'nin sözlerini aktaran Al-Monitor, "Batılı liderler Ukrayna'ya olası bir Rus istilasını engellemek için çalışırken Ukrayna Hava Kuvvetlerinden iki albay, Türkiye'nin dünya çapında imrenilen Bayraktar TBT2 SİHA'larına övgüler yağdırıyor" ifadelerini kullandı.

Bayraktar SİHA'sının topçu bataryalarına bir tank sütununu yok edebilmesi için hassas hedefleme imkanı tanıdığını belirten Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Hava Kuvvetleri Komutanlığı Sözcüsü Yarbay Yuri Ignati, "Bu, her şeyi eş zamanlı olarak otomatik bir sistem dahilinde yapabilen kaliteli bir insansız hava aracı" ifadelerini kullandı.

"SİHA'lar Ukrayna'ya Alışılmadık Bir Üstünlük Kazandırıyor"

Ignati, "İHA koordinatları gösterecek ve tam manasıyla üç saniye sonra ilerlemekte olan hedefleri yok etme emri verilmiş olacak. İHA bir silah, bir casus, Ukrayna'ya düşmana karşı alışılmadık ve niteliksel bir üstünlük kazandırıyor" diye konuştu.

"Alabildiğimiz Kadar Çok Türk İHA'sı İstiyoruz"

Ignati ile birlikte açıklama yapan ve adı açıklanmayan albay rütbeli silah arkadaşı, "İHA'lar işleri Ruslar için zorlaştırıyor" dedi. Baykar üretim tesisinde 3 ay boyunca eğitim aldığını söyleyen albay Türkiye'yi sevdiğini belirtirken Yarbay Ignati, Ukrayna'nın sahip olduğu yaklaşık 20 Bayraktar İHA'sıyla yetinmeyeceğini söyledi.

Ukrayna'nın İHA programının başında bulunan hava kuvvetleri albayı "Alabildiğimiz kadar çok Türk İHA'sı istiyoruz" dedi.

ukrayna türkiye siha yuri ignati al monitor