Ukrayna ile ABD, Kırım ve Donbas Hakkında Görüştü

TAKİP ET

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ile ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Kırım ve Donbas'taki güvenlik durumunu görüştü.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, ABD'li mevkidaşıyla güvenlik işbirliğini geliştirme yollarını telefonda görüştüklerini açıkladı.

Bakan Kuleba, "Rusya'nın Ukrayna'nın doğusunda ve Kırım'daki güvenlik durumunu kötüleştirmeye devam etmesinden dolayı Blinken ile yapıcı ve odaklanmış bir telefon görüşmesi gerçekleştirdim" ifadelerini kullandı.

Rusya Federasyonu, Ukrayna'ya bağlı özerk bir yapıya sahip olan Türk yurdu Kırım'ı 2014 yılında kendisine 'özsavunma güçleri' adını veren silahlı güçler eliyle işgal etmiş ve sonrasında bölgede antidemokratik ve gayrimeşru bir halk oylaması gerçekleştirmişti. İşgalci Rusya, yine bir Ukrayna toprağı olan Donbas'ta ise Rus yanlısı ayrılıkçıları besleyerek buranın sözde bağımsızlığını desteklemektedir.

Ukrayna ABD Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba Antony Blinken Kırım Donbas Rusya Ukrayna'nın doğusu Kırım Tatar Türk Kırım Türkleri işgal ilhak