Ukrayna, Kırım'da İşgalci Rusları Vurdu: S-400 Bataryalarının O Anlarda İşe Yaramadığı Görüntüler Ortaya Çıktı

TAKİP ET

Çarşamba günü Ukrayna ordusu Rus işgali altındaki Kırım'da Storm Shadow seyir füzelerini kullanarak bir askeri hava üssünü vurduğunu, bunun sonucunda Rusya'ya ait iki 'Su-27' ve bir 'Su-30''un tahrip olduğu bildirildi. Ukrayna'nın Storm Shadow seyir füzeleri ve onlara müdahale edemeyen S-400 hava savunma bataryası dikkat çekti.

Çarşamba günü Ukrayna ordusu Rus işgali altındaki Kırım'da Storm Shadow seyir füzelerini kullanarak bir askeri hava üssünü vurduğunu, bunun sonucunda Rusya'ya ait iki 'Su-27' ve bir 'Su-30''un tahrip olduğu bildirilmişti. Bunun üzerine Moskova'dan gelen açıklamada ise füzelerin vurularak saldırının engellediği, ancak bazı füze enkazlarının askeri bir tesise isabet ettiği iddia edilmişti.

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı Mykola Oleshchuk, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, İşgalci Rusya'nın Kırım'daki ana deniz üssü yakınlarında bulunan Belbek havaalanını vuran orduya operasyonu gerçekleştirdiği için teşekkür etti.

"Ukraynalı seyir füzeleri ne olursa olsun kendi bölgesine döner" diyen Bakan, sosyal medyada hava saldırısının bir videosunu paylaştı. Görüntülerde Storm Shadow seyir füzeleri ve onlara müdahale edemeyen S-400 hava savunma bataryası dikkat çekti.

Rusya Savunma Bakanlığı ise yaptığı açıklamada, Moskova'nın, Kırım'a yönelik saldırıyı engellediğini ve 17'si Karadeniz üzerinde, 3'ü de yarımada üzerinde olmak üzere 20 Ukrayna füzesini düşürdüğünü iddia etti. Bakanlık, Ukrayna seyir füzelerinin parçalarının Belbek askeri hava üssü yakınlarındaki Lyubimovka'daki bir askeri birliğin topraklarına düştüğünü söyledi. Olayın hava araçlarına herhangi bir zarar vermediği belirtildi.

 

 

ukrayna kırım işgalci rusya hava saldırısı storm shadow s-400