Ukrayna: Kırım Platformu'nun Başlaması Rusya İçin Mağlubiyet Oldu

TAKİP ET

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Kırım Platformu zirvesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kırım Platformu 23 Ağustos'ta Ukrayna'nın başkenti Kiev'de toplanmış, diktatör Putin'in sözcüsü Peskov toplantıyı 'Rusya'ya karşı bir etkinlik' olarak yorumlamıştı.

Düzenlediği basın toplantısında Kırım Platformu'na ilişkin açıklamalarda bulunan Dmitro Kuleba, platforma 46 yabancı temsilcinin katıldığını ve bu sayede Kırım'ın işgalinin tekrar gündeme geldiğini belirtti.

"Kırım Platformunun başlaması Rusya için mağlubiyet oldu" diyen Bakan Kuleba, "Kırım'ın ilhakının tanınmaması, yaptırımlar, insan hakları ihlalleri, güvenlik ve işgalin ekonomik ile ekolojik sonuçları olarak 5 nokta üzerinde çalışmalar devam edecek" şeklinde konuştu.

Türkiye: Kırım'ın Yasa Dışı İlhakını Asla Tanımayacağız

Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Kırım Platformu zirvesi öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada platforma Kırım Tatarlarının haklarına verdiği önemi göstermek üzere katıldığını belirterek "Kırım'ın illegal şekilde ilhakını hiç tanımadık ve tanımayacağımızı da sürekli vurguluyoruz. Sadece bunu söylemek yetmez. Kırım ve Ukrayna'nın toprak ve sınır bütünlüğünü Ukrayna'yı destekleyen diğer dost ve müttefik ülkelerle dile getiriyoruz, desteğimizi vurguluyoruz" demişti.

Ukrayna Kırım Platformu'nun Başlaması Rusya İçin Mağlubiyet Oldu