Ukrayna, Kırım'da Bulunan Tarihi Hansaray'ı Kültürel Miras Listesine Dahil Etti

TAKİP ET

Ukrayna, Rus işgali altında bulunan 175 anıtı, ulusal kültür mirası listesine dahil etti. Listede, Kırım Tatar mimarisinin dünyadaki tek örneği olan Hansaray da yerini aldı.

Ukrayna Bakanlar Kurulu, geçen yılın Temmuz ayında, işgal altındaki Kırım’da bulunan 175 kültürel miras anıtın, Ukrayna’nın taşınmaz anıtları devlet listesine dahil edilmesine ilişkin kararı kabul etti.

İnjir Media sitesinin bildirdiğine göre, Ukrayna Kültür ve Enformasyon Politikası Bakanlığı’nın web sitesinde altı aylık bir gecikmeyle Ukrayna’nın taşınmaz anıtları devlet listesi yayımlandı.

Söz konusu listede, Bahçesaray şehrinde bulunan Hansaray, Sudak ve Kefe’deki Ceneviz Kaleleri, Yalta’daki Kırlangıç Yuvası Sarayı, Vorontsovskiy, Livadiyskiy sarayları ve diğer anıtlar dahil edildi.

Bilindiği gibi, Rusya, Kırım’ı işgal ettikten sonra yarımadadaki kültür mirasını tahrip etmeye başladı. Rusya’nın ayrıca, işgal altındaki Kırım’da bulunan kültürel objeleri kendi adına UNESCO Dünya Mirası Listesine eklemek için başvuru yapmaya hazırlandığı bildirildi. Ukrayna, restorasyon kılıfı altında yapılan bu yıkım ve barbarlıkla uzun süredir mücadele ediyor.

Hansaray Kırım Rusya Ukrayna işgal kültürel miras tarihi