Ukrayna Lideri Zelenksiy: Üçüncü Dünya Savaşına İhtiyacımız Yok

TAKİP ET

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky, Rusya'yla devam eden gerginliğe ilişkin "Ukrayna ve Avrupa gerçekten barış istiyor. Dünya 20. yüzyılda yaşananlardan ders almadı mı?" dedi

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky bugün yaptığı açıklamada “Üçüncü Dünya Savaşına ihtiyacımız yok. Ukrayna’ya düşen bombalar Avrupa için de bir tehdit.”  dedi.

Münih'te ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris ile bir araya gelen Zelensky’nin yaptığı açıklamada öne çıkan ifadeler şu şekilde:

“Risk süreci içerisinde biz tekliflerimizi ortaya koyduk ama şu an kimse bundan bahsetmiyor. Ukrayna’nın istediği şey müzakerenin açılması… Biz hazırız farklı formatlarda da barışın ortaya konulması için biz bu görüşmelere katılmaya hazırız.”


"Bir Sonraki Adımda NATO Ülkeleri Birbirlerini Korumak Durumunda Kalacaklar"


“Rusya Federasyonu batıya doğru saldıramaz buna izin verilemez. Bir sonraki adımda NATO ülkeleri birbirlerini korumak durumunda kalacaklar. Üçüncü dünya savaşına ihtiyaç yok.Ukrayna’ya düşen bombalar Avrupa için de bir tehdit.”


"Son Kez Barış Talep Ediyoruz"


“Öncelikle bir hakkımız var; barış talep etmek, güvenlik teminatlarının ortaya konulmasını talep etme hakkımız var. Devlet Başkanı olarak bunu son kez yapacağımızı söylemek istiyorum. Dışişleri bakanımızın bu görüşmeyi gerçekleştirmesini istiyoruz. 1994’te gerçekleşen adımların artık riske girdiğini düşüneceğiz:. Avrupa’da Almanya ve Türkiye’nin de katılımıyla Avrupa’daki güvenlik sorunun çözülmesi için tartışmalar yapılıyor. Biz özellikle savunam konseyinin üyesi olmadan önce bu teminatları almak zorundayız. Topraklarımızın büyük bir kısmını kaybetmiş durumdayız”


2 Kişi Hayatını Kaybetti


“2 kişi hayatını kaybetti, 3 asker yaralandı. Kiev’deki 3 ve 6 yaşındaki kız çocuklarının artık babaları yok. Sabah saatlerinde Ukrayna’da bir asker bombalarla öldürüldü. Misk’in yasakladığı bombalarla öldürüldü. Gerçekten artık doğudaki savaşı durdurmak için neye ihtiyacımız olduğunu biliyoruz.”

ukrayna zelensky volodymyr zelensky ukrayna devlet başkanı kamala harris rus işgali nato üçüncü dünya savaşı