Ukrayna: Müzakerelerden İstediğimiz Sonuç Çıkmadı

TAKİP ET

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy, "Müzakerelerden istediğimiz sonuç çıkmadı" dedi.

Gazeteci Bekir Keskin'in haberine göre Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelenskiy, işgalci Rus devletiyle Pripyat Nehri kenarında yapılan müzakerelere ilişkin yaptığı açıklamada "İstediğimiz sonuç çıkmadı. Rusya savaşı bitirmek için kendi pozisyonunu açıkladı. Delegelerimizle müzakerelerin ikinci kısmında ne konuşacağımızı belirleyeceğiz" diye konuştu.

"Bu Bir Savaş Suçudur"

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Zelenskiy, Rus ordusunun Kharkiv'de yaptığı saldırıyı hatırlatarak "Hiçbir askeri nokta olmayan sivil yerleşim yerlerini ve vatandaşları roketlerle vurdular. Bu bir savaş suçudur. Çekilen onlarca görüntü sivillerin öldüğünü ispatlıyor. Ruslar nereyi vurduklarını biliyorlardı. Uluslararası mahkemede yargılanacaklar. Hiç kimse bunu affetmeyecek. Burası Ukrayna, Avrupa ve 2022'deyiz. Hava sahasının Rus uçaklarına, roketlerine helikopterlerine tamamen kapatılması gerekli" ifadelerini kullandı. Rusya'nın 5 günde 113 roket atışıyla Ukrayna'yı hedef aldığını ve bu füzelerin 56'sının hedefine ulaştığını belirten Zelenskiy, "İşte böyle bir kardeşlik. Dünya ne yapılması gerektiğini biliyor ve bununla ilgili partnerlerimizle görüştüm. Rus ürünlerini satın almak insanları öldürmek demektir. Ukrayna'yı koruyacağız ve kim zarar gördüyse yardım edeceğiz" dedi.

Müzakereler

Rusların kilit hedefinin Kiev olduğunu ve doğrudan Ukrayna devletini yok etmek istediklerini belirten Zelenskiy, "Bu nedenle başkent sürekli saldırı altında. Sadece bugün 3 roketle vuruldu. Elektrik istasyonları vurmak ve elektriksiz bırakmak istiyorlar. Savunmamızı kıramadılar ve hala sabotajcı askerler yolluyorlar. Bunlardan yüzlercesi öldürüldü" dedi.

Ruslarla yapılan görüşmeler sırasında Ukrayna'ya saldırıların sürdüğünü ve görüşmelerin ilk turunun tamamlandığını belirten Zelenskiy, "Müzakerelerden istediğimiz sonuç çıkmadı. Rusya savaşı bitirmek için kendi pozisyonunu açıkladı. Delegelerimizle müzakerelerin ikinci kısmında ne konuşacağımızı belirleyeceğiz" şeklinde konuştu.

"AB'ye Giriş Müracaatını İmzaladım"

Avrupa Birliği'ne katılma müracaatını imzaladığını belirten Zelenskiy, "Avrupa ile beraber olma kararımızı verdik. Müracaat Brüksel'e ulaştı ve resmî kayıtlara girdi. Zaman geldi" dedi.

volodymyr zelensky ukrayna rusya savaş müzakerelerden istediğimiz sonucu alamadık ab kiev bombardıman