Ukrayna NATO'ya Katılmak İçin Referanduma Gidebilir

TAKİP ET

Ukrayna'nın NATO'ya katılmak için referanduma gidebileceği belirtiliyor.

Rus işgali tehdidi altındaki Ukrayna'nın NATO'ya katılım için referanduma gidebileceği belirtiliyor. İki gün önce açıklama yapan Ukrayna'nın Londra Büyükelçisi, ülkesinin NATO'ya katılmaktan vazgeçebileceğini söylemiş, Büyükelçi'nin sözleri Moskova'da olumlu karşılanmış, Batılı ülkeler açısından ise "taviz" olarak yorumlanmıştı.

Daha önce Kırım ve Donbass gibi bölgelerini işgal ettiği Ukrayna'yı askeri anlamda tehdit eden Ruslar, Ukrayna'nın NATO'ya alınmamasını ve bunun deklare edilmesini talep etmiş, NATO bu talebi geri çevirerek egemen bir ülkenin NATO'ya katılmasına o ülkenin ve müttefiklerin karar vereceğini açıklamıştı.

TamgaTürk'e konuşan kaynaklar, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelenskiy'in NATO'ya katılım meselesini halka sorabileceğini, ülkenin NATO'ya üye olma konusunda sandık başına gidebileceğini söyledi.

Zelenskiy geçtiğimiz yılın Haziran ayında resmi Twittter hesabından yaptığı paylaşımda NATO müttefiklerinin Ukrayna'nın ittifaka kabulüne karar verdiklerini söylemiş, ancak gelişen süreçte Ukrayna'nın ittifaka katılımı akamete uğramıştı. 

ukrayna cumhurbaşkanı volodimir zelenskiy nato referandum