Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Bodnar: Bir Sonraki Kurban Türkiye Dahil Herkes Olabilir

TAKİP ET

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, tüm dünyadan Ukrayna'ya destek talep etti.

Rus diktatörü Putin'in emriyle Rus ordusu tarafından Ukrayna topraklarına askeri istila başlatıldı.

Konuya ilişkin basın açıklaması yapan Vasyl Bodnar, "Saldırgan Rus makinesine karşı" dünyayı birlik olmaya çağırdı.

QHA'nın aktardığına göre Bodnar, Kiev'in bombalandığını, birçok şehre indirme harekatı yapıldığını belirterek "Kırım ile olan kontrol noktasında ve işgal altında bulunan diğer bölgelerde kontrol noktalarının saldırıya uğradığı öğrenildi. Ortaklaşa durdurmamız gereken Rus saldırganlığı söz konusu. Gerçekten şehirlerimiz karşı koyuyor. Havadan savunma da devam ediyor. Bizim şehirlerimiz şu an ateş altında" dedi.

"Bir Sonraki Kurban Türkiye Dahil Herkes Olabilir"

Ukrayna askerlerinin karşı koyduğunu belirten Bodnar, "Savaş başladı, artık arabuluculuktan savaşı durdurma aşamasına geçmemiz lazım. Ukrayna’yı destekleyin. Bu, fiilen saldırgan Rus makinasına karşı dünyanın birlik olma zamanı. Bugün tüm dünya Ukrayna’yı desteklemezse bir sonraki kurban Türkiye dahil herkes olabilir" diye konuştu.

Askeri, mali ve insani destek isteyen Bodnar, "Çok sayıda askeri teçhizatlara ihtiyacımız olacak. İkinci olarak insani yardım, üçüncü olarak da devletimizin faaliyetlerini sağlayabilmesi için mali yardım söz konusu. Ama en etkilisi yaptırımlar olacaktır. Çünkü bu ülke Rusya, bugün tüm uluslararası yükümlülüklerini ve tüm uluslararası hukuku hiçe saydı. O yüzden dünyanın aslında ne olup bittiğini anlaması bizim için önemli" dedi.

Tüm Ukrayna topraklarının tehdit altında olduğunu belirten Bodnar, "Ukrayna’yı ciddi sınamalar bekliyor. Böyle bir düşmanı yenmek kolay olmayacak. Ama toplumumuz, ordumuz ve devletimiz dahil olmak üzere herkes buna hazır. Biz mümkün olduğu sürece karşı koymaya devam edeceğiz çünkü bu bizim için bir bağımsızlık savaşıdır" ifadelerini kullandı.

ukrayna rusya ankara vasyl bodnar türkiye destek açıklaam açıklama savaş