Ukrayna'nın Eski Cumhurbaşkanı Hakkında Vatana İhanet Suçlaması

TAKİP ET

Eski Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko'ya vatana ihanet ve terör örgütlerine yardım etme suçlaması yöneltildi.

Ukrayna Soruşturma Bürosu ve Ukrayna Güvenlik Servisi tarafından 2014-2015 yıllarında işgal altındaki Donbas bölgelerinden yaklaşık 1,5 milyar grivna tutarında kömürün yasa dışı sevkiyatını organize etmekle ilgili yürütülen soruşturmada eski Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko'ya vatana ihanet ve terör örgütlerine yardım etme suçlaması yöneltildi.

Ukrayna Soruşturma Bürosu tarafından yayımlanan açıklamada, “Ukrayna’nın 5. Cumhurbaşkanı, aralarında Rusya Federasyonu üst düzey yetkililerin de bulunduğu bir grup kişilerle iş birliği yaparak terör örgütleri ‘Lugansk Halk Cumhuriyeti’ ve ‘Donetsk Halk Cumhuriyetleri’nin faaliyetlerine katkıda bulunmakla suçlanıyor.” ifadeleri yer aldı.

Açıklamaya göre, davada adı geçen şahıslara devlete ait mevduatla işgal altındaki topraklardan çıkarılan kömürü satın alarak Ukrayna’nın enerji sektörünü Rusya Federasyonu’na ve terör örgütlerine bağımlı hale getirme ve böylece 2014-2015 yıllarında devletin ekonomik güvenliğini zayıflatma suçlaması yöneltildi.


Poroşenko İfade Verecek


Soruşturma kapsamında Petro Poroşenko’nun 23 Aralık’ta ifade vermek üzere Ukrayna Soruşturma Bürosuna çağrıldığı belirtildi.

 

Pyotr Poroşenko petro poroşenko ukrayna vatana ihanet kırım donbas