Ukrayna'nın Rusya'nın Kursk Bölgesinde Bir Petrol Rezervuarını Vurduğu İddia Edildi

TAKİP ET

İşgalci Rusya, Ukrayna'ya ait insansız hava araçlarının 6 Mart günü erken saatlerde Kursk, Voronej ve Belgorod bölgelerine saldırdığını ve saldırı sonucu Kursk'ta yer alan petrol rezervuarında yangın çıktığı iddia edildi.

İşgalci Kremlin rejimi bu sabah saatlerinde Ukrayna sınırında olan Kursk, Belgorod ve Voronej bölgelerine Ukrayna tarafından drone saldırısı düzenlendiğini iddia etti. İddia edilen saldırı sonucunda Kursk'ta yer alan petrol rezervuarında yangın çıktığı belirtildi.

Bölge valisi Roman Starovoyt, yaptığı açıklama da Ukrayna'nın, Zheleznogorsky bölgesindeki Mikhailovsky isimli maden şirketinin rezervuarının vurduğunu ileri sürerken olay sonucunda herhangi bir can kaybı yaşanmadığını belirtti. 

Rus haber ajansı RIA Novosti'nin bölge yetkililerine dayandırdığı haberine göre  Voronej Oblastı üzerinde de en az üç insansız hava aracının düşürüldüğü iddia edildi. Voronej Valisi Alexander Gusev olay sonrası herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmadığını belirtiken iddia edilen saldırıya ilişkin araştırmaların sürdüğünü açıkladı. 

Ayrıca söz konusu tesisin, Rusya'daki en büyük demir çıkaran ve işleyen tesislerden biri olduğu da belirtildi.

Rusya Ukrayna Petrol kuyusu drone ile vurdu