Ukrayna Ordusu İşgal Altındaki 8 Yerleşim Yerine Girdi: Rus Tarafında Ağır Kayıplar

TAKİP ET

Ukrayna ordusu, Luhansk bölgesinde Rus işgali altında bulunan 8 yerleşim yerine girdi. Rus ordusunun son 24 saat içinde 440 askeri personel kaybettiği bildiriliyor.

Rus ordusunun 24 Şubat'ta başlattığı Ukrayna'yı işgal girişimi, savaşın 7. ayında işgal güçlerinin her geçen gün daha da geri çekilmesiyle sürüyor.

Vladimir Putin'in doğum gününde Kırım yarımadasını anakaraya bağlayan Kerç Köprüsü, Ukrayna güçleri tarafından havaya uçurulmuştu ve Ukrayna ordusunun işgal güçleri karşısında ilerleyişi devam ediyor.

Ukrayna Ordusu İlerliyor

Bölge kaynaklarının aktardığına göre Ukrayna güçleri Kupiansk'ta Rus savunma hattını yararak şehrin güney doğusundaki Kyslivka'ya kadar ilerledi.

Ayrıca Ukrayna ordusunun Kremnina şehrine girdiği öne sürülüyor.

Bunun yanı sıra Ukrayna ordusu Luhansk oblastında Stelmakivka, Andriyivka, Nadiya, Novoyehorivka, Hrekivka, Novolyubivka ve Nevske kasabalarına girdi.

Fotoğraf: Ukrayna güçleri Stelmakhivka'da

Rus Ordusunun Kayıpları

Ukrayna ordusunun aktardığına göre Rus ordusu son 24 saatte 440 askeri personel, 14 tank, 22 zırhlı personel taşıyıcı, 18 topçu bataryası ve 3 çok namlulu roket atar, 1 helikopter, 7 insansız hava aracı, 1 seyir füzesi ve 15 araç ve yakıt tankı kaybetti.

Bunlarla birlikte Rus ordusunun toplam kayıplarının 62 bin 500 askeri personel, 2 bin 486 tank, 5 bin 133 zırhlı personel taşıyıcı, 1477 top ve 348 ÇNRA, 180 hava savunma sistemi, 266 suçak ve 235 helikopter, bin 86 insansız hava aracı, 248 seyir füzesi, 15 savaşgemisi, 3 bin 890 araç ve yakıt tankına ulaştığı belirtiliyor.

ukrayna ordusu işgal altındaki 8 yerleşim yerine girdi rus rusya tarafında ağır kayıplar