Ukrayna Ordusu, İşgal Altındaki Kherson'u Kurtarmak İçin Karşı Taarruza Geçti

TAKİP ET

Ukrayna ordusu, işgal altındaki Kherson'u kurtarmak için karşı taarruza geçti. Cumhurbaşkanı Zelensky, "Hayatta kalmak isteyenler için kaçma vakti geldi" dedi.

Rus diktatörü Vladimir Putin'in emriyle 24 Şubat'ta Rus ordusu Ukrayna'yı işgale başladı.

Ukrayna'da büyük kayıplar veren Rus ordusu, ülkenin güneyinde ve doğusunda belli bölgeleri işgal etti. İşgal edilen şehirlerde Ukrayna vatandaşları sık sık protesto gösterileri düzenliyor. Rus işgal güçleri ise protestocu Ukraynalılara ateş açmaktan geri durmuyor.

Fakat ABD'nin Ukrayna ordusuna sağladığı uzun menzilli HIMARS füzeleri, savaşta dengeleri değiştirmeye başladı. Geçtiğimiz haftalarda Kırım'da arka arkaya patlamalar meydana geldi.

İşgal Altındaki Kırım'da Yeni Patlamalar

Ukrayna Ordusu Kherson'u Kurtarmak Üzere Taarruza Geçti

T24'ün CNN'den aktardığına göre Kırım yarımadasının kuzeybatısında bulunan Kherson'u kurtarmak üzere Ukrayna ordusu karşı taarruza geçti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelensky, karşı taarruza ilişlin "Eğer hayatta kalmak istiyorlarsa Rus askerlerinin kaçma vakti geldi" açıklamasını yaptı.

Ukrayna: Rus Savunması Kırılıyor

Cumhurbaşkanlığı Ofisi Danışmanı Oleksi Arestoviç, Pazartesi akşamı başlayan saldırıların ardından Kherson yakınlarındaki cephenin muhtelif yerlerinde Rus savunmasının kırılmaya başlandığını açıkladı.

Teslim olan Rus askerlerinin Cenevre Sözleşmeleri kapsamında muamele göreceğini belirten Zelensky, "Eğer beni dinlemezlerse savunmacılarımızla karşı karşıya gelecekler. Onlar da Ukrayna'ya ait olan her şeyi alana kadar durmayacak" ifadelerini kullandı.

Ukrayna: 4 Köy Kurtarıldı

Ukraynalı askeri kaynakların aktardığına göre Ukrayna ordusu, Rusların savunma hattını 3 noktadan kırarak Kherson yakınlarındaki 4 köyü ele geçirdi. Rus Savunma Bakanlığı da saldırıyı doğruladı. Rusların iddiasına göre Ukrayna ordusu çok sayıda asker kaybetti ve Ukrayna saldırısı başarısız oldu.

ukrayna ordusu işgal altındaki kherson kurtarmak için karşı taarruza geçti rus rusya işgalci zelensky