Ukrayna Ordusunda Savaşan Bir Kırım Tatar Askeri Şehit Oldu

TAKİP ET

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, Ukrayna ordusunda savaşan bir Kırım Tatar askerin şehit olduğunu duyurdu.

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, Ukrayna ordusunda savaşan bir Kırım Tatar askerin daha şehit olduğunu açıkladı.

KTMM Başkanı Çubarov, bugün sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Ukrayna toprak bütünlüğü ve bağımsızlığı için işgalci Rusya'ya karşı savaşan Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Poliska 95. Ayrı Havadan Saldırı Tugayı birliklerinden birinin komutanı olan Kırım Tatar askerinin cenazesinin 9 Nisan 2024 tarihinde, Kyiv’de toprağa verileceğini bildirdi.

Ailesi Rus işgali altındaki Kırım’da yaşadığı için Kırım Tatar askerinin isminin açıklanmadığını belirten Çubarov, askerin kod adının “Emir” olduğunu belirterek, “Kyiv'de temsil edilen önde gelen uluslararası firmalardan birinde çalışırken Emir, Ukrayna Silahlı Kuvvetler saflarına katılmak için gönüllü olarak askerliğe başvurdu.” deyerek Kırım Tatar askerin ailesine ve dostlarına başsağlığı diledi.

Şehit olan Kırım Tatar askerin cenaze namazının, Kıyiv bölgesindeki Çaykı köyünün camisinde 9 Nisan 2024 tarihinde saat 15.00’da kılınacağı duyuruldu.

işgalci rusya ukrayna kırım tatar asker şehit