Ukrayna Ordusunun Rus Tankını Yok Ettiği Anlar Havadan Görüntülendi

TAKİP ET

İşgalci Rus ordusuna ait bir tankın yok edildiği anlar görüntülendi.

(Fotoğraf: Kherson'da Ukrayna halkı tarafından işgale karşı düzenlenen protestoda açılan bir pankart. Pankartta şöyle yazıyor: "Size Kherson değil, yar...k var.") Rus diktatörü Vladimir Putin'in 24 Şubat'ta başlattığı Ukrayna işgali, ilk gününden itibaren Ukrayna ordusu ve halkının çetin direnişiyle karşılaştı. Rusların "48 saat içinde Kiev'e girmek" arzusu ve hayaliyle başlattığı işgal girişimi, Ukraynalı müdafilerin çetin direnişiyle boşa çıkarıldı.

Başkent Kiev'i ele geçirmek gayretiyle haftalar boyu taarruzlarını sürdüren Ruslar ağır kayıplar vererek Kiev'e yönelik saldırılarını sonlandırdılar. Rusların pek çok zırhlı ve ağır silahın yanı sıra 30 binden fazla askeri personel kaybettiği düşünülen savaş, Rus ordusunun Ukrayna'nın doğusu ve güneyine yönelik taarruzlarıyla sürüyor.

Son olarak, Ukrayna'da kırsal bir bölgede imha edilen bir Rus tankının Ukrayna ordusu tarafından vurulduğu anların görüntüleri paylaşıldı. QHA'nın aktardığına göre Ukrayna birlikleri tankı imha ederken o anlar havadan görüntülendi.
 

ukrayna rusya ordusunun rus tankını yok ettiği anlar havadan görüntülendi kırım haber ajansı qırım haber ajansı qha