Ukrayna: Savaş Yalnızca Bize Değil Avrupa'ya da Gelecek

TAKİP ET

Ukrayna Savunma Bakanı Reznikov, Rusya'nın işgal hazırlığına ilişkin uyarılarda bulundu.

Rus diktatörü Putin ve ABD Başkanı Joe Biden arasındaki görüşmenin ardından Rusya'nın Ukrayna sınırına yığınağı artırdığını söyleyen Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Reznikov, Politico'ya yaptığı açıklamada Ukrayna'nın Belarus sınırından Kırım'a kadarki sınır hattı boyunca yaklaşık 100 bin Rus askerinin konuşlandırıldığını söyledi.

Rusların yaptığı yığınağa ilişkin daha önce yaptığı uyarıları yineleyen Reznikov, 100 bine yakın askerin ağır silahlarla ve savaş uçaklarıyla desteklendiğini belirtti.

Ukrayna ABD, İngiltere ve Kanada Ordularını Ülkeye Davet Etti

Savaş Yalnızca Ukrayna'ya Değil, Avrupa'ya Gelecek

Rusların olası bir işgal girişiminin "her iki taraf için de felaket olacağını" söyleyen Reznikov,  "Ukraynalı kanı akacak, Rus kanı akacak. Birçok Rus askeri eve tabut içerisinde dönecek. Bunu Facebook, Instagram ve Telegram kanalları gösterecek. Bir felaket olacak" ifadelerini kullandı.

Olası bir saldırıda ülkede bulunan 15 nükleer santralin etkileneceğini ve bu santrallerin "birer nükleer bomba" gibi etki yapacağını söyleyen Reznikov, "Savaş yalnızca Ukrayna'ya değil, Avrupa'ya gelecek. Putin, Ukrayna'nın kendisiyle o kadar çok ilgilenmiyor, Rusya'nın Avrupa'ya ne yapabileceğini göstermek istiyor" şeklinde konuştu.

ukrayna rusya avrupa savaş