Ukrayna Sıkı Karantina Uygulamasına Döndü

TAKİP ET

Ukrayna'da koronavirüs vakalarının endişe verici düzeyde artması sonucunda, bazı bölgelerde karantina uygulaması kararı alındı.

Ukrayna Sağlık Bakanlığı son 24 saate 5 bin 850 kişinin koronavirüs testinin pozitif çıktığını, 4 bin 444 kişinin hastaneye kaldırıldığını, 4 bin 592 kişi ise iyileşerek eski sağlığına tekrar kavuştuğunu açıkladı. Son 24 saatte 262 kişi ise hayatını kaybetti.

Vakaların ve ölü sayılarının yükselişe geçmesinin ardından Ukrayna’da karantina uygulamasına geri dönülme kararı alındı. Hastanelerdeki doluluk oranının yüzde 70’in üzerine çıktığı başkent Kiev’de Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko, 20 Mart saat 00.00 itibariyle karantina uygulamasına geçileceğini ve uygulamanın 9 Nisan’a kadar devam edeceğini duyurdu.

Başkent halkının bu geceden itibaren geçeceği karantina uygulamasında sinema salonları, tiyatrolar, müzeler, konser salonları, spor salonları hizmet veremeyecek. Okullarda uzaktan eğitime geçilecek, kuaför salonları randevu usulü çalışacak ve restoranlar ise paket servisi verebilecek.

ukrayna covid kapanma karantina okul sinema salonu vaka ölü artış