Ukrayna, Silah Sevkiyatını Geciktirdiği İçin Almanya'yı Suçladı

TAKİP ET

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba, Kiev'in talep etmesine rağmen Leopard tankları ve Marder zırhlı muharebe araçlarını ülkesine tedarik etmediği gerekçesiyle Almanya'yı suçladı.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Ukrayna, halkını özgürleştirmek ve soykırımdan kurtarmak için Leopards ve Marders silahlarına ihtiyacı olduğu sırada, Almanya’dan hayal kırıklığı yaratan mesajlar geliyor." ifadelerini kullandı.

Bu silahların neden teslim edilmediği konusunda Berlin’in mantıklı bir açıklama yapamadığını belirten Kuleba, "Almanya’dan sadece soyut korkular ve özürler geliyor. Kiev’in korkmadığı Almanya’nın korktuğu ne?" dedi.

Almanya'nın silah göndermedeki yavaşlığını sık sık eleştiren Kuleba, Almanya'nın eli kanlı Rus diktatörü Vladimir Putin'i kızdırmamak için isteksiz davrandığını ileri sürdü. 

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky'nin danışmanlarından Mykhailo Podolyak da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yine Almanya’yı suçlayarak "Müttefikler altı aydır Ukrayna'ya kimin tank satacağını tartışıyor. Altı aydır ortada tank yok, çünkü siyasi irade yok. Ancak Rusya terörüne devam ediyor, insanlar ölüyor ve zaman boşa gidiyor. Biz Almanya’dan sözünü tutmasını bekliyoruz." dedi.

ukrayna almanya silah silah satışı rusya rusya ukrayna savaşı