Ukrayna: Sınırdaki Rus Askerlerinin Sayısı 100 Bine Yaklaştı

TAKİP ET

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, sınırdaki Rus birliklerinin sayısının 100 bine yaklaştığını söyledi.

Reuters'ın haberine göre çarşamba günü açıklama yapan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski sınırdaki Rus askerlerinin sayısının 100 bine yaklaştığını söyledi.

Sitesinde yer alan videoda Zelenski "Umarım bütün dünya kimin gerçekten barış istediğini ve kimin sınırlarımızda 100 bin askeri konuşlandırdığını net bir şekilde görüyordur" ifadelerini kullandı.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ile görüşen ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, "Rusya'nın 2014'te güç toplayıp sınırı geçerek Ukrayna'nın topraklarına girmesi gibi bir hatayı tekrarlamasından endişeliyiz" uyarısında bulundu.

AB: Topladığımız Bilgiler Endişe Verici

Blinken sınırda yaşanan askeri provokasyonların Rus tarafından kaynaklandığını belirtti. ABD'li yetkililerin Ukrayna'yı, Rusya'nın sınırı geçme ihtimaline karşı uyardığı ileri sürülmüştü.

Konuya ilişkin açıklama yapan Avrupa Birliği Komisyon Sözcüsü Peter Stano cuma günü yaptığı açıklamada "Durumu izlemeye devam ediyoruz. Şu ana kadar topladığımız bilgiler endişe verici. ABD ve İngiltere gibi ortaklarımızla durumu ve olayların nasıl gelişebileceğini görüşüyoruz. Gelişmeler karşısında bu ortaklarımızla gerektiğinde atabileceğimiz adımlara bakıyoruz" demiş, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov iddiaları yalanlamıştı.

Ukrayna Sınırdaki Rus Askerlerinin Sayısı 100 Bine Yaklaştı AB Topladığımız Bilgiler Endişe Verici