Ukrayna Sınırı Yakınındaki FSB Binası'nda Çıkan Yangında, Ölü Sayısı 4'e Yükseldi

TAKİP ET

Rusya'nın Rostov-on-Don kentinde FSB Sınır Muhafızları binasında çıkan yangına neden olan drone'un, bölgede bulunan istihbarat görevlileri tarafından binaya teslim edildiği ortaya çıktı.

Kremlin rejimi kontrolünde olan Rostov-on-Don kentinde 16 Mart’ta işkenceci Federal Güvenlik Servisi (FSB) Sınır Muhafızları binasında meydana gelen ve 4 kişinin öldüğü yangının ardından yeni detaylar ortaya çıktı.

Baza adlı internet sitesinin haberine göre, patlamaya neden olan drone’un, Rostov bölgesinde keşfedilen bir insansız hava aracı (İHA) olduğu ve istihbarat görevlileri tarafından binaya getirildiği belirtildi. Haberde ayrıca, olayla ilgili olarak FSB merkezinin bir soruşturma başlattığı ve güvenlik güçlerinin kendi inisiyatifleriyle mi yoksa üstlerinin emriyle mi hareket ettiklerinin araştırıldığı kaydedildi.

Baza’nın haberine göre, Rostov bölgesinde bulunan istihbarat görevlileri, bir İHA keşfetti. İHA’nın keşif amaçlı olduğunu düşünen güvenlik güçleri, İHA’yı FSB Sınır Muhafızları binasına götürdü. Burada İHA’yı incelemeye çalışan güvenlik güçleri, İHA’nın içindeki patlayıcıyı fark etmeden İHA’yı sökmeye başladı. Bu sırada İHA patladı ve yangına neden oldu. Patlamada İHA’yı söken üç güvenlik görevlisi hayatını kaybetti. Yangın sonucunda ise binada bulunan sınır muhafızlarının silah ve mühimmat deposu da zarar gördü.

Haberde ayrıca, FSB merkezinin olayla ilgili olarak bir soruşturma başlattığı ve güvenlik güçlerinin kendi inisiyatifleriyle mi yoksa üstlerinin emriyle mi hareket ettiklerinin araştırıldığı belirtildi. Baza’nın iddiasına göre, FSB yönetimi Rostov’daki astlarından memnun kalmadı ve soruşturmanın sonuçlarından da hoşnut olmadı. Çünkü Rostov Sınır Muhafızları Bölümü’nün çalışanlarının iş tanımına ve güvenlik kurallarına her zaman uymadıkları ortaya çıktı.

rostov fsb federal güvenlik servisi drone ukrayna