Ukrayna, Topçu Mermilerine Mesaj Yazdırmak İsteyenlerden Binlerce Dolar Yardım Topladı

TAKİP ET

Ukrayna, topçu mermilerinin üzerine yazılan kişisel mesajlarla 200 bin dolardan fazla yardım topladı.

Anton Sokolenko'ya ait web sitesi "signmyrocket.com", kişiselleştirilmiş mermiler satarak Ukrayna ordusu için 200 bin doların üzerinde yardım topladı.

New York Times'tan Emma Bubola'nın haberine göre 32 yaşındaki Ukraynalı Artem Poliukhovych, bir yıldır kız arkadaşına nasıl evlenme teklif edeceğini düşünüyordu. Tropik bir adanın kumsalında diz çökmeyi ya da sıcak hava balonu yolculuğu sırasında evlenme teklif etmeyi düşündüğü sevgilisine sonunda nasıl evlenme teklif edeceğini buldu: Rus ordusunu hedef alan Sovyet döneminden kalma bir mermi üzerine yazılan mesajla...

Poliukhovych'in sevgilisi, evlenme teklifini kabul etti. Fakat çiçeği burnunda çift yalnız değil. Bu mesajları yazdıran isimlerin sayısı oldukça fazla. Rusya'ya karşı topraklarını savunma gayreti içinde olan Ukrayna, askeri giderlerini finanse etmek için elindeki tüm imkanları kullanıyor. Bir mermiye "Faşizmle savaşmak tam zamanlı bir iştir" yazılırken bir diğer mermiye "Silikon Vadisi'nden sevgilerle" yazıldı. 

"Topçu Postası"

Topçu postası adı verilen bağış kampanyası, 21 yaşındaki bir öğrenci olan Anton Sokolenko tarafından Ordu, Gaziler ve Ailelerine Yardım Merkezi'ne giden bağışlardaki düşüş telafi etmek için başlatıldı. 

Başta bir Telegram kanalı üzerinden başlatılan bağış kampanyası, yerini bir süre sonra web sitesine bıraktı. Dünyanın dört bir yanından gelen taleplerle kampanya süratle büyüyor. Sokolenko, mermilerin üzerine yazılması talep edilen yazıların yüzde 95'inden fazlasının İngilizce olduğunu, yani bağışların Ukrayna dışından geldiğini belirtiyor.

"Aşkımızı Bir Rus Tankını Vuracak Bir Merminin Üzerine Koymanın Etkili Olacağını Düşündüm"

Sokolenko'nun aktardığına göre bu site üzerinden 200 bin dolardan fazla bağış toplandı. Bağışların bir mesaj için 150 dolardan 3 bin dolara kadar değiştiği belirtiliyor. 

Bir merminin üzerine "Seni seviyorum Vinny" yazıldı. Bu mesajı yazdıran genç kızın erkek arkadaşıyla barışmayı umduğu öğrenildi. Bu mesajın yazılmasını isteyen genç kız, "Aşkımızı bir Rus tankını vuracak bir merminin üzerine koymanın gerçekten etkili olacağını düşündüm" diye konuştu.

ukrayna topçu mermilerine mesaj yazdırmak isteyenlerden binlerce dolar yardım topladı Artem Poliukhovych signmyrocket.com Anton Sokolenko