Ukrayna ve İşgalci Rusya'dan Karşılıklı Tatbikatlar

TAKİP ET

Ukrayna ordusu, Rus işgali altındaki Kırım'ın yakınlarında "saldırı püskürtme" tatbikatı yaparken Rus donanması ise Amerikan savaş gemilerinin Karadeniz'e girişi öncesinde bir tatbikat başlattı.

Ukrayna'nın güneydoğusundaki Donbass bölgesinde, işgalci Rusya'nın yarattığı ve körüklediği gerilim her geçen gün tırmanırken Ukrayna ve işgalci Rusya, Karadeniz'de karşılıklı tatbikatlar yaptı.

Ukrayna ordusu, geçici işgal altındaki Kırım'ın yakınlarında "saldırı püskürtme" tatbikatı yaptı. Ukrayna’nın hemen ardından işgalci Rusya da 2 Amerikan savaş gemisinin Karadeniz'e girişi öncesinde bir tatbikat başlattı.

UKRAYNA, RUSYA'YA KARŞI KARADA

Ukrayna silahlı kuvvetleri, Ukrayna toprağı Kırım'ın sınırlarına yakın bir bölgede tank ve piyade saldırılarını püskürtme tatbikatı düzenledi.

Ukrayna ordusu, savunma hattını yarma girişiminde bulunacak tankları ve piyade birliklerini geri püskürtmek için bugünkü askerî tatbikatta tankları ve topçu birliklerini kullandığını açıkladı.

RUSYA, ABD'YE KARŞI DENİZDE

Rus basını, geçici işgal altındaki Kırım'da konuşlandırılmış işgal güçlerinden Karadeniz donanması bünyesinde bulunan gemi, helikopter ve uçakların katıldığı söz konusu tatbikatta, yüzey ve hava hedeflerine ateş açılacağını bildirdi.

Ukrayna Rusya Karadeniz ABD Tatbikat işgalci Rusya işgal Donbass Donbas Kırım ABD savaş gemileri Amerikan savaş gemileri Türk Boğazları